Logo maasenwaalkanter.nl


Foto: Pixabay

Verspreiding De Maas & Waalkanter stopt

Druten - De Persgroep heeft besloten per 1 oktober te stoppen met De Maas & Waalkanter en gaat voor deze regio een samenwerking aan met Uitgeverij de Maas en Waler. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze uitgave beschikbaar.

Adverteerders van de krant kunnen in de toekomst nog steeds terecht bij de Persgroep. De Persgroep biedt een uitgebreid aanbod van verschillende nieuwsmerken en digitale advertentiemogelijkheden.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep: "De markt ontwikkelt zich zodanig en zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde uitdagingen. Dit leidt tot allerlei bewegingen in de sector. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht."

De Persgroep past haar bestaande portfolio aan en zet uitvoeriger in op de digitale transitie. Met investeringen in platformen als AD.nl, indebuurt.nl, en Independer wil het mediahuis tegemoet komen aan de stijgende vraag naar digitale nieuws- en advertentiemogelijkheden.

Jeroen Pannekoek, uitgeverij de Maas en Waler: "Wij en de Persgroep zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio."