Logo maasenwaalkanter.nl


Een DJ brengt vanuit een oude kever muziek ten gehore. (Archieffoto organisatie)
Een DJ brengt vanuit een oude kever muziek ten gehore. (Archieffoto organisatie) (Foto: )

Dreumels Food Festival

Dreumel - In Dreumel is zondag 25 augustus de derde editie van het Dreumels Food Festival. Het publiek kan tussen 15.00 en 20.00 uur met verschillende kleine hapjes een heerlijke bourgondische maaltijd samenstellen. "In 2017 en 2018 was het een groot succes en dat willen we dit jaar nog eens dunnetjes overdoen", aldus mede-organisator Ellen Jagtenberg.

"Elk jaar worden er kleine veranderingen in het programma doorgevoerd om een kwalitatief en bourgondisch hoogstaand festival neer te zetten. Dit alles georganiseerd vanuit de Dreumelse Ondernemersvereniging", aldus Jagtenberg. "We wisten niet goed of het in ons dorp zou aanslaan maar het eerste jaar was een groot succes. Heel even dachten we het festival om het jaar te organiseren maar vanwege de vele lovende reacties hebben we besloten het elk jaar te houden."

Eenhapsgerechtjes

Zondag 25 augustus is het dorpsplein in Dreumel het decor voor een bourgondisch festival. Een plein vol kramen en foodtrucks. "Geen standaardmodelletjes maar houten kramen voorzien van decoratieve aankleding in stijl van het bourgondisch leven." Er worden éénhapsgerechtjes voor kleine bedragen aangeboden. Jagtenberg: "Voorbijkomen Hollandse gerechtjes maar ook Thaise, Surinaamse en bijvoorbeeld Duitse gerechtjes laten de smaakpapillen tintelen. Naast die vele hapjes voor kleine prijsjes is er ook een bierproeverij. Verder is er een wijnspecialist aanwezig met bijpassende wijnen."

"Terwijl iedereen zit te genieten van het mooie bourgondische eten, speelt een DJ vanuit een oude kever oude platen, vertoont een entertainer tussen de gasten zijn kunsten en maakt een karikaturist prachtige tekeningen van diegenen die graag op een leuke manier op papier gezet willen worden."

Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Er is een hoekje ingericht voor tekenen, kleuren, spelletjes, marshmallows smelten boven het vuur en broodjes bakken met de scouting.

Helpende handjes

Jagtenberg: "Het wordt een mooie en vooral gezellige zondag voor Dreumel en omstreken. Gelukkig krijgen we veel steun vanuit de gemeenschap. We zitten met zes personen in de organisatie maar op de dag zelf hebben we veel extra hulp bij het opbouwen en afbreken. Alles wordt op één dag gedaan. We starten om acht uur in de ochtend en vertrekken 's avonds rond de klok van 11 uur. Het is mooi om te zien hoe we met z'n allen één zijn op zo'n dag."

Muntjes

Iedereen van 13 jaar en ouder betaalt 2 euro entree. Nieuw dit jaar is dat er gebruik wordt gemaakt van festivalmunten. Die munten zijn op zaterdag 24 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur te koop bij Zaal 't Centrum in Dreumel en natuurlijk ook op de dag zelf op het festivalterrein.

www.dov.nl of kijk op Facebookpagina Dreumels Food Festival

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)