Logo maasenwaalkanter.nl


Monique Mulders is 10 jaar nauw betrokken bij DijkenSport.nl.  (Foto Hanneke Hoefnagel)
Monique Mulders is 10 jaar nauw betrokken bij DijkenSport.nl. (Foto Hanneke Hoefnagel) (Foto: )

Vrijwilliger DijkenSport.nl: 'Samen genieten'

Beneden-Leeuwen - DijkenSport.nl staat voor 30, 31 augustus en 1 september op de sportkalender. Het betreft de 20e editie. Monique Mulders is de laatste tien jaar nauw betrokken bij het evenement. "Ik ben 'besmet geraakt' door het evenement. Hoe? Door de sfeer, de gezelligheid én de mensen."

"Ooit ben ik begonnen als vrijwilliger. Ik moet even hardop denken hoe lang dat ook alweer geleden is. Ik gok een jaartje of tien. Misschien wel langer maar dat kan ik niet hard maken."

"Als vrijwilliger kwam ik het evenement ondersteunen. Dat begon met eieren bakken en soep scheppen tijdens het Bourgondisch Wandelen."

Commissies

Mulders heeft in die tien jaar verschillende werkzaamheden verricht zoals vrijwilliger, bestuurslid en lid van verschillende commissies: "Nadat ik me als vrijwilliger had aangemeld, ben ik 'zomaar' van de ene klus in de andere klus gerold. Ik begon met de commissie Wandelen, vervolgens is het Fruitfietsen erbij gekomen. De laatste jaren zit ik in de commissie PR en communicatie. Op deze manier heb ik veel verschillende kanten van het evenement gezien en meegemaakt."

Sfeer proeven

Naast het organiseren, rijdt ze al jaren mee in de ploegentijdrit. "Dit jaar samen met vier dames van RTV de Leeuwen. We doen voor onze lol mee maar proberen wel zo hard mogelijk te fietsen. Er zijn natuurlijk veel snellere ploegen maar wij vinden het gewoon leuk om de sfeer te proeven en met elkaar gezellig mee te doen aan dit sportieve evenement."

DijkenSport.nl is een groot evenement met deelnemers uit heel Maas en Waal. Het programma is zeer divers. Zo staan onder meer wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen en skeeleren op het programma. "Het gaat toch vooral om samen genieten. We bieden voor alle leeftijden leuke activiteiten. Zo kan de jeugd meedoen met hardlopen, de MTB Tijdrit en de Colorrun."

Omdat het een jubileumeditie betreft, is dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd: de 1/8e triatlon. "Dat betekent vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer wielrennen en vijf kilometer hardlopen. Dat onderdeel geeft wat extra dynamiek aan het weekend. De inschrijvingen gaan verrassend goed. Momenteel hebben we voor dit onderdeel al honderd aanmeldingen."

DijkenSport.nl staat in teken van een sportief weekend. "Voor velen is meedoen belangrijker dan winnen. Maar sommige sporters zijn enorm fanatiek en vaak worden grenzen verlegd. En om risico's zo veel mogelijk uit te sluiten zorgt de organisatie voor EHBO-posten en verkeersregelaars."

Voor Mulders houdt het na het Dijkensportweekend op als commissielid en richt ze zich op andere zaken in haar leven: "Ik moet keuzes maken in mijn leven en met toch wel pijn in mijn hart moet ik de DijkenSport.nl laten schieten."

www.dijkensport.nl

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)