Logo maasenwaalkanter.nl


Een fruitcorsowagen vol paddenstoelen. Het ontwerp Paddo’s door Paul Zwaan voor Maas en Waal won in 2018 de tweede prijs. (Foto Jan Bouwhuis)
Een fruitcorsowagen vol paddenstoelen. Het ontwerp Paddo’s door Paul Zwaan voor Maas en Waal won in 2018 de tweede prijs. (Foto Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Fruitcorso Tiel: details en veel kleurnuances

Tiel - In hallen, schuren en loodsen wordt hard gewerkt om de praalwagens op tijd klaar te krijgen voor het Fruitcorso zaterdag 21 september in Tiel.

Het publiek kan genieten van 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens. Ook rijden en lopen er tientallen kinderen mee met het Kindercorso. Naast het middagcorso (13.30 uur) is er ook een avondcorso (20.30 uur). Corso by Night kende vorig jaar zo'n verrassende start, dat zowel de wagenbouwers als publiek uitkijken naar de tweede editie.

De tribunes zijn net als vorig jaar gesitueerd op de parkeerplaats Het Taluud, dat omgebouwd wordt tot een heuse corso-arena. Daar verzorgt de bekende televisiepresentator Jochem van Gelder het commentaar. Fruitcorso staat bekend om zijn details en kleurnuances. Bij de tentoonstelling van de wagens op zowel zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 september langs de grachten is er gelegenheid al die pracht en praal van groenten en fruit te bewonderen.

Foodtrucks

Naast corso is er ook veel entertainment op het Kalverbos. Zo is er zaterdag 21 en zondag 22 september het Foodtruck Festival, dat in een nieuw jasje wordt gestoken door Leef je Rave. Naast veel mobiele trucks met lekkere hapjes is er veel muziek. Zo treden er zaterdagavond tal van dj's op, onder wie de hoofdact l'Atelier.

Maar ook zondag 22 september is het heerlijk toeven in het Kalverbos. Bovendien staat de tweede dag altijd in het teken van de prijsuitreikingen, die tussen 16.00 en 17.00 uur plaatsvinden, waarna het wagenbouwersfeest kan losbarsten.

Maandag 23 september, de slotdag, kunnen alle wagens nog eens bekeken worden en zijn er optredens van het koor Fruitig Geflip(t).

Het corso begint traditioneel met de mozaïeken, die vanaf dinsdag 10 september langs de gracht worden gelegd. Op donderdagavond 12 september is de officiële opening van het Fruitcorso (20.00 uur), wederom voorafgegaan door een lampionnenoptocht. Deze start vanaf 19.30 uur op het Plein. Tevens zal de top drie van de mozaïeken bekend gemaakt worden.

Voor info en bestellen van kaarten: www.fruitcorso.nl. Er zijn tribunekaarten voor de middag en avond. Daarnaast zijn er dagkaarten voor zaterdag, zondag en maandag. Bezoekers krijgen bij inleveren van een ticket bij de kassa een polsbandje en kunnen daardoor het evenemententerrein op en af op die dag.