Logo maasenwaalkanter.nl

Waarschuwing voor blauwalg

West Maas en Waal - Provincie Gelderland stelt weer een waarschuwing in vanwege blauwalgen bij camping het Groene Eiland en recreatieplas de Maaslanden in Appeltern en Hanzeland in Maasbommel. Uit recente metingen van Rijkswaterstaat en uit visuele waarnemingen is gebleken dat er verhoogde concentraties potentieel toxische blauwalgen in de zwemzone zijn aangetroffen. Hierdoor is er een verhoogd risico op gezondheidsklachten.

Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op www.zwemwater.nl de teletekstpagina van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl