Logo maasenwaalkanter.nl

World Cleanup Day ook in Wijchen

Wijchen - Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Ook Wijchen doet daaraan mee. Voorzitter Peter Cornelissen van De Blije Dries: "De Blije Dries is al jaren de mooiste en leukste speeltuin van Wijchen, jaarlijks trekken we zo'n 60.000 bezoekers. Graag doen we dan ook iets terug voor en met Wijchenaren, door ook van Wijchen zelf het mooiste en vooral schoonste dorp te maken." Het evenement start om 13.00 uur aan het Sint Jorispad 41, de locatie van De Blije Dries. Rond 16.00 uur wordt er weer verzameld bij De Blije Dries en is er de mogelijkheid om na te praten.

Op World Cleanup Day 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers over de hele wereld naar schatting 88 miljoen kilo afval uit het milieu gehaald. "De (plastic) vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plastic productie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën. Daarom roepen we heel Wijchen op om samen met ons de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan de plasticsoep."

Ga naar www.blijedries.nl/schoonmaak, zoek naar Wijchen en meld je aan. Cornelissen: "Uiteraard belonen we dat, want ieder gezin dat mee doet krijgt sowieso een vrijkaartje voor De Blije Dries om op een later en schoner moment nog eens lekker in onze speeltuin te kunnen genieten. We hebben daarnaast een mooie prijs voor diegene die het meeste afval verzamelt. Inmiddels hebben we al een aantal aanmeldingen mogen ontvangen, maar we gaan er vanuit dat we toch wel minimaal honderd mensen mogen ontvangen."

Meer berichten