Logo maasenwaalkanter.nl

Vrijwilligers begeleiden mensen in laatste fase van hun leven

Druten - Hospice Bijna Thuis Huis Maas en Waal en VPTZ Maas en Waal zijn vrijwilligersorganisaties. Donderdag 19 september is er een informatiemiddag voor nieuwe vrijwilligers. De bijeenkomst is in het Hospice aan Heuvel 3 in Druten van 13.30 tot 15.00 uur. Beide organisaties verstrekken informatie en beantwoorden vragen.

Hospice Bijna Thuis Huis Maas en Waal in Druten wil een plek zijn waar mensen in een huiselijke warme sfeer in alle rust afscheid kunnen nemen van hun leven, wanneer dat thuis niet meer mogelijk is. VPTZ Maas en Waal is een organisatie die vrijwilligers inzet ter ondersteuning bij mensen die deze levensfase juist in hun eigen woonomgeving willen doorbrengen.

In het najaar 2019 vindt, bij voldoende deelnemers, de introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers plaats. Deze bestaat uit vijf dagdelen theorie en twee dagdelen praktijk. Doel van de theoretische bijeenkomsten is onder meer leren omgaan met de mens in de laatste fase van zijn/haar leven. Tijdens de praktische bijeenkomsten worden handvatten aangereikt omtrent de dagelijkse verzorging. Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst, bel of mail dan naar Hospice Bijna Thuis Huis Maas en Waal, tel. 0487-540242 of info@bijnathuishuismaasenwaal.nl of bel VPTZ Maas en Waal via tel. 06-55711723.

Bent u niet in de gelegenheid om 19 september aanwezig te zijn, dan kan in overleg een ander moment worden gekozen.

www.bijnathuishuismaasenwaal.nl

Meer berichten