Logo maasenwaalkanter.nl


Foto: Picasa

Nordic Walking-groep AVW viert jubileum

Wijchen - Met een wandeling op de Ginkelse Heide viert de nordic walking-groep van Atletiek Vereniging Wijchen (AVW) zaterdag 14 september het 12,5-jarig bestaan.

Tijdens de open dag in het jaar 2006 zijn de eerste groepsleden van Atletiek Vereniging Wijchen gestart met de cursus Nordic Walking. Peter Schrievers en Henk van Grinsven waren de oprichters. Na de opleiding Nordic Walking in Duitsland ging Peter Schrievers voortvarend als trainer van start.

Twee jaar later werd Henk van Grinsven trainer, die door een blessure moest stoppen. De huidige trainer Riek Janssen nam het stokje (poles) over en is inmiddels alweer negen jaar wandeltrainer van deze hechte groep. Nu 12,5 jaar verder wandelen vele nordic walkers van het eerste uur nog wekelijks met elkaar. Inmiddels hebben velen de cursus nordic walking bij AVW gevolgd.

Hesjes en lampjes

Elke dinsdagavond en zaterdagochtend gaat de groep op pad met de nordic walking-poles. Startpunt is het clubhuis van Atletiek Vereniging Wijchen. Nu het vroeger donker wordt gaan voor de veiligheid de hesjes en lampjes weer aan. De trainingen zijn zeer afwisselend en beginnen altijd met een goede warming-up.

Er wordt gelopen op verharde wegen, heuvels, bospaden enzovoort. "Zo houden we het afwisselend, blijft de techniek op orde en hebben we een mooie stok achter de deur", meldt één van de nordic walkers.

Vanaf sportpark De Wychert is er een prachtige wandelomgeving. Daarnaast is er altijd op de eerste zaterdag van de maand een mooie tocht in een ander natuurgebied. Zoals Berg & Dal, Keent, Brabant, Ooijpolder. "Steeds vaker lopen ook andere sporters met ons mee, die nordic walking gebruiken als hersteltraining."

12,5 jaar lief en leed

De groepsleden komen uit Overasselt, Beuningen maar de meesten uit Wijchen en variëren in leeftijd van 52 tot 78 jaar. Lief en leed wordt gedeeld in het gemêleerde gezelschap dat elkaar gevonden heeft via deze sport. Daar is tijdens het nordic walken en bij de koffie na afloop volop ruimte voor. Trainer Riek Janssen: "Soms komt het voor dat een groepslid een paar maanden niet mee kan doen. Maar we blijven contact houden en op deze manier houden we het al zo lang vol met elkaar. Ieder jaar gaan we een weekend op stap met de lopers en hun partners. Verder is er altijd een leuke afsluiting van het jaar."

Meer informatie over deze nordic walking groep: riekjanssenwijchen@gmail.com, 024-6419213.

www.avwijchen.nl

Meer berichten