Logo maasenwaalkanter.nl


Bezoek van King George aan klooster Tienakker.
Bezoek van King George aan klooster Tienakker.

Open rondleiding door expo 'Vrij!'

Wijchen - Zaterdag 21 september geven rondleiders van Museum Kasteel Wijchen om 14.00 uur een rondleiding door de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt '40-'45.

"Vrij!" vertelt het oorlogs- en bevrijdingsverhaal van bewoners van Wijchen en omgeving. Hoe hebben zij het offensief ervaren? Met bijzondere objecten, foto's, filmbeelden en ooggetuigenverslagen geeft de tentoonstelling een lokale kijk op de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Hoe is het om vlak achter de frontlinie te leven? Wat schrijft de Wijchense Marie van Kessel in haar dagboek? De persoonlijke verhalen van Wijchenaren laten ook zien dat het leven in de jaren na de bevrijding niet altijd gemakkelijk was. Praktische zaken als woningnood en voedselschaarste dienen zich aan en natuurlijk moet men de herinneringen aan de oorlog een plek geven.

De rondleiders nemen de bezoekers mee op een 'special tour' door de tentoonstelling. Ontdek de tijd die langzaam verschuift van 'memory' naar 'history'. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol is vol. De rondleiding is inbegrepen bij een museumticket/

www.museumwijchen.nl

Meer berichten