Logo maasenwaalkanter.nl


Voorzitter Herman van den Bosch. (Foto: Elly Bruns)
Voorzitter Herman van den Bosch. (Foto: Elly Bruns) (Foto: )

'Ik wil het bridgen levend houden'

Druten - Herman van den Bosch uit Beuningen beschikt over zo'n 50 Nederlandstalige bridgeboeken en speelt zelf al zo'n 30 jaar bridge. Hij is voorzitter van Bridgeclub Maas & Waal in Druten én van Bridgeclub Alert in Beuningen. Waar Herman zich vooral voor inzet is dat beide bridgeclubs blijven bestaan en mogelijk uitbreiden. "Ik organiseer en begeleid nog liever dan dat ik speel, ik vind het belangrijk dat we het bridgen in Druten en Beuningen levend kunnen houden."

Telefonisch vertelt secretaris Toon Beerepoot dat Bridgeclub Maas & Waal in 2020 haar 45-jarig bestaan viert in de Tuinen van Appeltern. De club speelt in D'n Bogerd in Druten op de donderdagavond van 19.45 tot 23.00 uur. De jongste van de leden is een zestiger, de oudste een tachtiger. Het merendeel van de leden is vrouw. Toon: "We bekijken momenteel of we ook overdag kunnen bridgen. 's Avonds de deur uit moeten is voor sommigen wat bezwaarlijk. En er vallen mensen af aan de bovenkant, dus willen we heel graag nieuwe leden erbij, zeker aan de onderkant van de leeftijdsladder."

Bridgemate

Herman: "Na het bridgen krijgt iedereen meteen de uitslagen, want de scores worden digitaal verwerkt met de Bridgemate. De uitslagen worden ook nog naar de leden thuis gemaild, want veel bridgers vinden het fijn in alle rust nog even hun eigen resultaten te vergelijken met andere bridgeparen. Tijdens de bridgeavonden willen spelers goede uitslagen behalen, maar het sociale element is ook een belangrijke factor om mee te doen."

Verschillende drives

Het hele jaar door organiseert Bridgeclub Maas & Waal drives met kleine maar leuke prijsjes. Rond Kerstmis bijvoorbeeld een onderling toernooi met 'partnerruil' want de vaste teams worden gehusseld, de Oliebollendrive rond Oud en Nieuw en aan het eind van het seizoen de Einddrive. In de zomerperiode is er elke donderdag met Bridgeclub Midweek de Zomeravondbridge. Individuele leden van de Bridgeclub Maas & Waal kunnen meedoen aan het landelijk toernooi 'Ruitenboer'. Om in de finalestrijd in Utrecht te komen moet eerst goed gepresteerd worden binnen het district Nijmegen en dan op het regionale toernooi. Toon: "In 2019 heeft een van onze paren de finale in Utrecht gehaald."

Nieuwe leden moeten kunnen bridgen, dat is de enige vereiste. Het lidmaatschap kost 65,00 euro per jaar. Daarvoor krijgt u elke maand een bridgeblad in de bus en steunt u de Nederlandse Bridgebond. Bij voldoende belangstelling (minimaal 8 aanmeldingen) wordt bridgeles gegeven door twee gediplomeerde bridgeleraren, Jaques Smeets en Ben van Amsterdam, beide uit Druten.

Wilt u lid worden van bridgeclub Maas & Waal of wilt u de cursus volgen dan kunt u zich aanmelden via secretaris Toon Beerepoot, tel. 06-30162205, bcmaasenwaal@upcmail.nl. Voor informatie over de lessen bel Jacques Smeets, tel. 0487-513210 of Ben van Amsterdam tel. 0487-514268.

(Tekst: Elly Bruns)

Meer berichten