Logo maasenwaalkanter.nl


Een oude foto gemaakt in Dreumel.
Een oude foto gemaakt in Dreumel. (Foto: )

Nostalgie viert hoogtij in Dreumel

Dreumel - Stichting Tremele presenteert vrijdag 4, zondag 6 (middagvoorstelling) en vrijdag 11 oktober in zaal 't Centrum in Dreumel een interactief programma waarin de bezoekers worden meegenomen naar de jaren '60 van de vorige eeuw. Het belooft een nostalgische avond/middag te worden.

Op het programma staat onder meer een fotopresentatie waarin verteld wordt hoe het dorp Dreumel zich in de aanloop naar de jaren '60 ontwikkeld heeft. Middels een quiz wordt de kennis van de aanwezigen getest over gebeurtenissen in de jaren '60 in Dreumel en de rest van de wereld. Verder wordt de film 'Dreumel in 1960' getoond. Deze film is omgezet naar HD-kwaliteit en voorzien van de namen van de Dreumelnaren die in deze film voorbijkomen. Tussendoor speelt en zingt de gelegenheidsformatie De Tremeloos live een vijftal zelfgeschreven liedjes (inclusief clip en/of foto's) over bepaalde onderwerpen uit de jaren '60.

De avonden 4 en 11 oktober beginnen om 19.30 uur; de middagvoorstelling op 6 oktober om 14.00 uur. Kaartjes kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Bloembinderij Creatief aan Ekershof 2-4 in Dreumel (tijdens openingstijden) en Dijkmagazijn Tremele aan Vluchtheuvelstraat 14 in Dreumel (donderdagavond 19.30-22.00 uur). De kaartjes zijn ook te bestellen via info@tremele.nl.

Dreumelse films van 1960 en 1967 gedigitaliseerd

Stichting Tremele is er in geslaagd om de films uit 1960 en 1967 op HD-kwaliteit te digitaliseren en gaat deze opnieuw uitbrengen. Samen met een vijftal liedjes van De Tremeloos vormt deze digitale weergave een uniek document dat geschikt is om af te spelen op tv, computer of laptop. De digitale weergave kost 15,00 euro en kan gekocht worden tijdens de Nostalgische Avond/Middag of besteld worden via info@tremele.nl. De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten die Stichting Tremele organiseert om de geschiedenis van het dorp Dreumel levend te houden.

www.tremele.nl

Meer berichten