Logo maasenwaalkanter.nl


Zonnepanelen op het dak van dorpshuis MFA d'n Hoender in Dreumel.
Zonnepanelen op het dak van dorpshuis MFA d'n Hoender in Dreumel. (Foto: )

Zonnepanelen op dak MFA d'n Hoender

Dreumel - Voor de zomervakantie liet dorpshuis d'n Hoender in Dreumel de daken volleggen met zonnepanelen. De 482 zonnepanelen wekken duurzame elektriciteit op. Ruim twee derde van al het stroomverbruik van het pand wordt daarmee zelf opgewekt. De rest wordt ingekocht als groene stroom.

De Multi Functionele Accommodatie d'n Hoender biedt plaats aan veel organisaties en verenigingen. Naast basisschool De Oversteek hebben ook de buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf, de bibliotheek en kunstenaarscollectief Broedplaats Maas en Waal hun plek gevonden in d'n Hoender. Verder zijn veel Dreumelse sportverenigingen actief in de sporthal, oefenen muziek- en dansverenigingen dagelijks en wordt café d'n Hoender gevonden als sportkantine en voor feesten.

Het bestuur van d'n Hoender besloot dit jaar de vervanging van het dak van de sporthal aan te grijpen om een belangrijke stap te zetten in verduurzaming van het pand. Bestuursvoorzitter Simonis: "We hebben bij de dakrenovatie gekozen voor bijna drie keer zo veel isolatie. Uiteraard kozen we daarbij meteen voor het plaatsen van zonnepanelen op het nieuwe dak. Maar we wilden nog een stap verder gaan en hebben nog twee extra dakoppervlakten bedekt met zonnecellen."

Bijzonder om te vermelden is dat voor dit project geen extra gemeenschapsgeld aangesproken hoefde te worden. De stichting wist de kosten van circa 120.000 euro uit de reserves te betalen. De duurzame investering betaalt zichzelf al in zo'n zeven jaar terug.

www.dnhoender.nl

Meer berichten