Logo maasenwaalkanter.nl


Foto: Ellen la Faille

Middeleeuws Festijn rond kasteel Hernen

Hernen - Tegen het decor van kasteel Hernen heeft in het weekeinde van zaterdag 12 en zondag 13 oktober het Middeleeuws Festijn plaats. De 'middeleeuwers' ontvangen tussen 11.00 tot 17.00 uur kinderen en hun ouders zodat deze kunnen beleven hoe in de Middeleeuwen mensen woonden, werkten en leefden. Omdat kasteel Hernen nooit verwoest of ingrijpend verbouwd is geweest, krijgt de bezoeker een goed beeld van het leven rond een kasteel. Niet voor niets was kasteel Hernen eind 1960-er jaren de filmlocatie van de populaire tv-serie Floris met de recent overleden acteur Rutger Hauer.

De 'middeleeuwers' vertellen over het dagelijkse leven in 'hun' tijd. Op de boogschietbaan van de Haagse Schutters kan met pijl en boog worden geschoten. De groep Soete Inval speelt middeleeuwse muziek. Acrobaat Alderhandt jongleert met diabolo en andere voorwerpen. Hij zet zelfs een middeleeuwse stoel op zijn kin. Bij de groep Walewein kan jong en oud middeleeuwse spelletjes spelen, terwijl ze bij de sprookspreker genieten van spannende middeleeuwse vertellingen. Er is een riddertoernooi te voet en een middeleeuwse speurtocht voor de jeugd. Op de middeleeuwse markt worden middeleeuwse, Ierse en Keltische ambachtelijke producten, kleding en sieraden aangeboden. Hakhoning is ook al zo'n middeleeuws product dat in Hernen verkrijgbaar is.

Entree Festijn: t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar 4,00 euro, vanaf 13 jaar 6,00 euro. Combicard Festijn + Kasteel: t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar 5,50 euro, vanaf 13 jaar 9,50 euro. Wanneer je je kaartje vooraf online koopt onder www.middeleeuws-festijn.nl/hernen/tickets krijg je korting. Museumkaart-houders en donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen: gratis entree tot kasteel, entree Festijn verplicht.

Meer berichten