Logo maasenwaalkanter.nl


Ellen Thomassen en Hans Snellenburg voor  't Trefpunt. (Foto Elly Bruns)
Ellen Thomassen en Hans Snellenburg voor 't Trefpunt. (Foto Elly Bruns) (Foto: )

Beheerder 't Trefpunt: 'Ik zoek de verbinding'

Deest - Een jaar na de verbouwing van Dorpshuis 't Trefpunt in Deest en de officiële opening daarvan ben ik benieuwd hoe het nu gaat met het Dorpshuis. Een gesprek met de vrouw van het beheerdersechtpaar, Ellen Thomassen, en met bestuurslid Hans Snellenburg: "Wij als bestuur doen niets aan de exploitatie. Onze enige taak is de instandhouding van het dorpshuis."

Deest - Officieel heet het Vereniging Dorpshuis 't Trefpunt. Hans: "We hebben ruim twintig leden, allemaal verenigingen uit het dorp. Én volgend jaar bestaan we 55 jaar. Het dorpshuis had echt een nieuwe impuls nodig. Dat valt gelet op de kosten niet mee. Voor de verbouw van de naastgelegen gymzaal was er gelukkig een weldoener in Deest die een groot gedeelte van de verbouwkosten op zich heeft genomen. Daar zijn we zeer dankbaar voor."

Beheerdersechtpaar (sinds november 2017) Lorenzo Derks en Ellen Thomassen huurt 't Trefpunt van de vereniging en is verantwoordelijk voor de exploitatie. Ellen: "Lorenzo heeft dit jaar zijn diploma basiskok gehaald en gaat zich vooral richten op het keukengebeuren. Hij is nu bezig met een grote cateringklus en heel recent hebben we voor het eerst een koffietafel van meer dan 200 gasten verzorgd. Ik richt me vooral op het binnenhalen van nieuwe commerciële activiteiten, want van alleen de huidige vaste huurders, waar we overigens heel blij mee zijn, en jaarlijkse evenementen als Koningsdag, Sinterklaas en de maandelijkse Bingo, kan het dorpshuis niet bestaan."

Pannenkoeken

Het valt me op dat Ellen naast haar zakelijke kant ook duidelijk gevoel heeft voor het bedenken van nieuwe activiteiten in het Dorpshuis. Zo kwam de vraag of het Dorpshuis pannenkoeken wilde bakken voor de Voedselbank Druten. Als een razende heeft Ellen dan in haar hoofd hoe dat op een mooie manier vormgegeven kan worden. In dit geval onder meer met het inschakelen van de jeugd van het Tjillhonk die ook een onderkomen in het Dorpshuis heeft. "Ik zoek altijd de verbinding en verbreding. En het is goed dat de jeugd hier in Deest ook weet waarom er Voedselbanken bestaan en dat ze daar een steentje aan kunnen bijdragen door in dit geval dus pannenkoeken te bakken. De jongeren zelf zijn ook al enthousiast." Op 29 november gaat het gebeuren.

Maar Ellen heeft meer ideeën en wensen: "ik wil hierboven in het pand een multifunctionele ruimte creëren waardoor er meer activiteiten kunnen plaatsvinden zoals het geven van workshops door externen. En wij willen daar ook graag een geschikte ruimte voor de jeugd want ze zijn echt uit het huidige Tjillhonk aan het groeien.

Ellen is ook heel reëel: "Ons motto is: 'alleen ga je sneller maar samen kom je verder'." Ze doen het geleidelijk maar vol enthousiasme. Ellen en Lorenzo hebben nu beiden ook nog een parttime baan maar hun doel is om op termijn al hun tijd in het 't Trefpunt te steken. "En dat gaat lukken."

(Tekst: Elly Bruns)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten