Logo maasenwaalkanter.nl

Eigen vlag voor Maas en Waal

Maas en Waal - De historische vereniging Tweestromenland wil het Land van Maas en Waal een vlag geven. Iedereen mag meedenken over hoe die vlag er uit komt te zien. "Alle verenigingen in de regio maar ook scholieren, kunstenaars en andere geïnteresseerde inwoners van Maas en Waal kunnen een ontwerp maken en inzenden", aldus de historische vereniging.

Het idee voor een eigen vlag voor Maas en Waal komt van Leo Adams uit Druten. Hij is lid van KleiGoed, een van de werkgroepen van de historische vereniging. KleiGoed houdt zich sinds een jaar bezig met de geschiedenis van de 'grof-keramische industrie' in Maas en Waal. Adams: "Maas en Waal is honderden jaren een arm gebied geweest. De laatste decennia leeft onze regio op. Er is volop werk, er gebeurt van alles. We hebben alle reden om trots te zijn op Maas en Waal. Dat mogen we laten zien met een vlag. De Maas en Waalse gemeenten hebben wel een eigen wapen maar een eigen Maas en Waalse vlag is er niet en ook nooit geweest", aldus Adams.

Drie maanden geleden lanceerde hij zijn plan bij de historische vereniging Tweestromenland. Het bestuur was net zo enthousiast als Adams. Voorzitter Cobie Gommers: "Momenteel wordt er door diverse historische groepen aan het verhaal van Maas en Waal geschreven. Er worden bijzondere historische toneelstukken en musicals over de streek uitgevoerd. We hebben zoveel te bieden als Maas en Waal. Dat mogen we met meer trots laten zien. Een vlag is daarvoor een goed middel."

Iedere inwoner van Maas en Waal wordt uitgedaagd een Maas en Waalse vlag te ontwerpen en dit ontwerp op te sturen naar Tweestromenland. Het winnende ontwerp wordt zaterdag 2 november onthuld tijdens de historische dag 'Grote Werken komt tot leven' in cultureel centrum D'n Bogerd en het daar gevestigde Agoratheater in Druten. De bedenker van het mooiste ontwerp ontvangt een prijs. Ontwerpen kunnen gestuurd worden in pdf- of eps-bestand naar Tweestromenland@hetnet.nl.

Meer berichten