Logo maasenwaalkanter.nl


Casper ter Heerdt, sinds januari 2019 voorzitter van De Nieuwe Gang.
Casper ter Heerdt, sinds januari 2019 voorzitter van De Nieuwe Gang. (Foto: )

Expositie in 'Het Klooster'

Beuningen - In de voormalige meisjesschool aan de Kloosterstraat in Beuningen is momenteel Kunstinitiatief De Nieuwe Gang gevestigd, een kunstenaarsplek. Het gebouw staat bekend als 'Het Klooster'. Al weer bijna veertig jaar geleden werden kunstenaars voor het eerst uitgenodigd hier te komen werken. Hieruit ontstond De Nieuwe Gang. Een gesprek met Casper ter Heerdt, sinds januari 2019 voorzitter van De Nieuwe Gang.

Casper: "In eerste instantie waren het vooral studenten die hier kwamen wonen. Later kwamen er kunstenaars werken en wonen die het idee opvatten om de gang van de voormalige meisjesschool te gaan gebruiken als expositieruimte voor zichzelf maar ook voor kunstenaars van buiten. Zo ontstond de naam De Nieuwe Gang." Het complex wordt momenteel bewoond door bewoners in de leeftijd van 1,5 tot 70 jaar oud. Zes keer per jaar vindt in De Nieuwe Gang een kunstexpositie plaats, bij mooi weer ook buiten in de tuin.

In het weekend van 20-21-22 december wordt een behoorlijk aantal kunstwerken te koop aangeboden. Casper: "Achttien kunstenaars (uit dit huis en uit de regio) mogen maximaal tien stukken te koop aanbieden met een maximumprijs van 999 euro. Wij zeggen ook wel: grootste kunst voor fijne prijzen. In het verleden, zo'n tien jaar terug, was het ook al zo dat er in de cadeautijd kunstwerken ter verkoop werden aangeboden. Dat initiatief willen we weer nieuw leven inblazen."

Schoolbel

Op vrijdagavond 20 december is de opening. Om 20.00 uur stipt luidt de echte oude schoolbel waarna de bezoekers naar binnen kunnen om de kunstwerken te aanschouwen en eventueel te kopen. Die avond is ook een aantal van de exposerende kunstenaars zijn.

Op zaterdag 21 en zondag 22 december is de tentoonstelling geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kunt u dan niet, maak dan een afspraak via tel. 06 - 43445456.

Als u vindt dat De Nieuwe Gang een belangrijke plaats inneemt in het culturele leven van Beuningen en de regio Nijmegen, dan kunt u Vriend worden van De Nieuwe Gang. U krijgt een aantrekkelijke korting bij het aankopen van een kunstwerk van Kunstinitiatief De Nieuwe Gang. Ook wordt u op de hoogte gehouden van alle exposities in de galerie. Leuk is ook dat alle exposerende kunstenaars een klein werkje, een memento, maken dat door de Vrienden van De Nieuwe Gang verzameld kan worden.

Casper is zeer content met de bezetting van de huidige bestuursfuncties en werkgroep-leden. "Heel welkom zijn nog wel vrijwilligers voor taken als suppoosten, het ontvangen van de gasten en vertellen over de werken. Die vrijwilligers zijn nodig om expositie te kunnen realiseren zodat kunstenaars aan de buitenwereld hun werk kunnen laten zien."

Voor info over de expositie(s) en om Vriend te worden van De Nieuwe Gang, zie www.denieuwegang.nl of mail naar info@denieuwegang.nl.

(Tekst: Elly Bruns)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten