Logo maasenwaalkanter.nl


De negen jubilarissen samen op de foto. Vlnr. Harrie Nillesen, Cary van de Burgt, Elvira Heukelom, Ria Verbruggen, Gerda Bouman, Jan Sas, Ria van Haaften, Joop Foks en Frans Lewiszong. (Foto: Marijke Smits-van Dieren)
De negen jubilarissen samen op de foto. Vlnr. Harrie Nillesen, Cary van de Burgt, Elvira Heukelom, Ria Verbruggen, Gerda Bouman, Jan Sas, Ria van Haaften, Joop Foks en Frans Lewiszong. (Foto: Marijke Smits-van Dieren)

Orpheus zet jubilarissen in het zonnetje

  Human Interest

De Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus uit Druten heeft negen jubilarissen in het zonnetje gezet. De hoofdpersonen waren Frans Lewiszong en Ria van Haaften voor respectievelijk 50 en 40 jaar lidmaatschap. Ria kreeg een gouden speld met het logo van Orpheus. Frans heeft al zo'n gouden speld waarop nu een diamantje is geplaatst.
Verder werden er nog 7 koorleden in het zonnetje gezet die allen 12,5 jaar lid zijn van Orpheus. Vice-voorzitter Ine Hol had voor iedereen een speciaal woordje.

Gerda Bouman staat bij de sopranen 'haar mannetje'. Cary van de Burgt zingt bij de tenoren en werd na 6 maanden lidmaatschap secretaris. Joop Foks is een mooie bas met goede zangkwaliteiten en gevoel voor muziek.

Elvira Heukelom is sopraan, komt oorspronkelijk uit Venezuela en is onmisbaar bij de uitspraak van Spaanse liederen. Harrie Nillesen zingt de tenorpartij. In 2004 heeft Harrie de Koorklas van Orpheus gevolgd en is sindsdien lid van Orpheus. Bij de eerste ledenvergadering na zijn lidmaatschap werd hij in het bestuur opgenomen en is voorzitter. Ook Jan Sas is via de Koorklas bij Orpheus gekomen. Van 2006 tot 2015 was hij bestuurslid, verzorgt de website en is ook van de partij als er 'klusjes' gedaan moeten worden. Hij is begonnen als bas en later 'opgeklommen' tot hoge tenor. Ria Verbruggen zingt de altpartij en is lid van de reiscommissie.

Nummer tien

Negen jubilarissen in het zonnetje gezet? Nee, jubilaris nummer 10, Fien Barten (kleinere foto), kreeg een 'VIP'-behandeling! Vanwege haar hoge leeftijd werd zij thuis bezocht door voorzitter Harrie Nillesen (rechts) en secretaris Cary van de Burgt. Behalve een boeket bloemen kreeg zij ook een oorkonde uitgereikt vanwege haar 50-jarig lidmaatschap van Orpheus.

Reageer als eerste
Meer berichten