Logo maasenwaalkanter.nl


(Foto's: Berco Buter)
(Foto's: Berco Buter)

Nieuwe bewoners voor Zoo Horssen(s)

  Human Interest

Het dierenpark in Horssen is afgelopen zaterdag heropend. Het park mocht enkele nieuwe bewoners begroeten en er is een nieuwe naam bedacht: Zoo Horssen(s).

Horssen - Al jaren heeft Horssen een eigen dierenpark. Het zag er allemaal wat vervallen en verwaarloosd uit. Burgers en middenstanders van het dorp vonden dat hierin verandering moest komen. De gemeente Druten kwam met een eenmalige uitkering over de brug om het parkje op te knappen. Na weken van zwoegen en zweten, was zaterdag de heropening van het vernieuwde park.

Monique Basten van de Firma Basten is enthousiast over het park. "Ik ben blij dat er iets aan gedaan is. Het zag er een beetje triest uit. Het huisje van de dieren was helemaal verwaarloosd en vervallen. Stichting Dierenpark Horssen heeft hard aan de weg getimmerd om dit voor elkaar te krijgen. Nu is het parkje in beheer van Mathieu en Manita van Sommeren. Twee mensen die zich betrokken voelen bij de dieren en het dorp iets willen bieden. Veel lokale bedrijven en vrijwilligers hebben meegeholpen. Vele vrije uurtjes zijn besteed aan het opknappen van het park en met resultaat!"

Voorheen kende het park alleen maar wat zwijnen, geitjes en duiven. Door de vernieuwing zijn er ook nieuwe dieren aangeschaft. Het park heeft nu manderijneendjes, krielkippen, Franse hangoor, Noord-Hollandse blauwe kippen, kune kune varkens, Caroline eendjes, Duitse weisohren, kapucijn duiven, witte pauwen, witten eenden, cavia's, dwerggeiten en Twentse landganzen. Basten: "Waar we heel erg trots op zijn, zijn de twee alpaca's. Mensen konden tot vorige week meedoen om namen te kiezen voor deze twee prachtige dieren. Uiteindelijk zijn het Paco en Chica geworden."

Voorheen had het park niet echt een officiële naam. "We vonden dit een mooi moment om een nieuwe naam aan het park te hangen en dat is Zoo Horssen(s) geworden. Door de velen dieren vonden we dit een geschikte naam."

De vernieuwing van het park kost geld. De stichting is creatief met het ophalen van fondsen. Basten: "We hebben verschillende manieren gevonden zodat het voor de Horssense mensen aantrekkelijk is om ons financieel te helpen. Mensen kunnen een gift geven, we zijn met een collectebus langs de deuren geweest, mensen kunnen donateur worden, een vrijwillige bijdrage storten, er is een voederautomaat en mensen kunnen dieren adopteren. Voor 5 euro per maand krijgen mensen adoptieformulieren en een foto van de dieren. De dieren blijven natuurlijk in het park en worden daar verzorgd. Het is meer een stukje leefbaarheid creëren in het dorp. Wie weet zijn Paco en Chica snel geadopteerd."

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Reageer als eerste
Meer berichten