Logo maasenwaalkanter.nl


Foto: Ritchy Duin
Foto: Ritchy Duin

Schakers Het Kasteel weer in actie

  Sport

Op vrijdag 25 augustus worden de eerste zetten van het nieuwe schaakseizoen uitgevoerd in Wijchen. Vanaf 18.30 uur staan de schaakborden deze dag namelijk weer klaar bij SV Het Kasteel in Wijkcentrum Wijchen-Zuid. De schaakliefhebbers kunnen zich bij deze schaakvereniging weer helemaal uitleven, want er wordt dit seizoen een heel scala aan schaakactiviteiten aangeboden. De jeugd speelt van 18.30 uur tot 20.00 uur en de senioren spelen de eerste openingszetten om 20.00 uur.

Naast de reguliere interne competitiewedstrijden wordt er ook een Bekertoernooi georganiseerd en zijn er snelschaak- en rapidschaakavonden. In de speelzaal wordt iedere week een ander schaakprobleem gepresenteerd en kan men met het oplossen hiervan leuke prijzen winnen.

Vanwege het voorgaande succesvolle seizoen waarin Het Kasteel kampioen werd van de Oostelijke Schaakbond, zal het eerste team dit seizoen uitkomen in de landelijke schaakcompetitie. Daarin zullen zij o.a. de strijd aan gaan met teams uit Groningen en Friesland. De overige teams komen uit in de avondcompetitie van de Oostelijke Schaakbond.

Tegenwoordig wordt er door huisschakers veelvuldig op internet geschaakt. Uiteraard is dit een uitstekend medium om tussendoor een partijtje te schaken tegen een onbekend iemand. De schaakavond van Het Kasteel biedt echter de mogelijkheid om het sociale gebeuren rondom het schaakspel beter te leren kennen. De gezellige bar, de comfortabele speelzaal en het fraaie schaakmateriaal zorgen ervoor dat de vele schaakliefhebbers voor, tijdens en na de partij echt een avondje uit zijn.

In Wijchen is ook veel aandacht voor de begeleiding van jeugdige spelers. Tijdens de reguliere jeugdschaakavond kunnen de kinderen, onder begeleiding van een team van jeugdleiders, stapsgewijs het schaakspel onder de knie krijgen en schaakdiploma ’s halen. Daarnaast spelen ze een interne competitie en allerlei andere schaakvarianten en is er de mogelijkheid om in teams uit te komen tegen schaaktalenten van andere verenigingen.

Bij de schaakvereniging spelen schaakliefhebbers van allerlei sterktes tegen elkaar. Zowel beginners als regionale toppers bezoeken wekelijks de gezellige clubavond. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen altijd enkele avonden de sfeer proeven om te kijken of het verenigingsschaak bevalt.

Zowel jeugd als senioren schaken wekelijks op vrijdagavond in Wijkcentrum Wijchen-Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen.

Meer informatie op de website: www.svhetkasteel.eu en via secretaris@svhetkasteel.eu

Reageer als eerste
Meer berichten