Logo maasenwaalkanter.nl


Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten houdt ook dit jaar weer een sponsoractie rond de Maas en Waalse DijkenSport.nl.
Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten houdt ook dit jaar weer een sponsoractie rond de Maas en Waalse DijkenSport.nl.

Sponsoractie rond evenement DijkenSport.nl

  Sport

Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten houdt ook dit jaar weer een sponsoractie rond de Maas en Waalse DijkenSport.nl op zondag 3 september.

"Dit prachtige evenement in onze gemeente is inmiddels uitgegroeid tot een grote landelijke meerdaagse sportmanifestatie. De stichting spant zich al jaren in om sponsorgeld in te verzamelen ten behoeve van het tastbaar verrassen van jongeren in de regio met een lichamelijke beperking en chronisch zieke jongeren. Het succes, de aangeboden activiteiten én de brede en warme ondersteuning vanuit de Maas en Waalse samenleving motiveren ons tot voortzetting. In zeventien jaar is het jaarlijkse sponsorresultaat gestegen tot circa 15.000 euro per jaar", aldus Adrie Kooijmans, initiatiefnemer en boegbeeld van de stichting.

"Een deel van de opbrengst wordt ook dit jaar besteed voor de vervulling van wensen van chronisch zieke jongeren en een instelling die dienstbaar is aan de doelgroep. Evenals het vorig jaar kent editie 2017 een vliegende start. We kunnen reeds melden dat we als tussenstand ruim 3800 euro hebben opgehaald. Dat is een prima basis voor een succesvolle actie 2017."

Adrie Kooijmans is zelf volop in training voor de halve marathon. Kleinzoon Stijn en handbikers Sander Zondag en Erik van der Eijk komen ook dit jaar wederom in actie. Adrie Kooijmans, Jan Peters, en Thijs Vos zetten zich in om binnen het Leones-kamp zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. "Verschillende sponsoren hebben al een bijdrage gestort of hebben spontaan kenbaar gemaakt dat we zeker langs moeten komen voor een bijdrage."

"We hebben dit jaar reeds twee wensen kunnen vervullen van chronisch zieken. Zo hebben we Delenn nog kunnen laten genieten van een Cabrio-arrangement en Nancy en haar mantelzorger van het musical-arrangement Soldaat van Oranje."

"De paascruise, het Weekend Valkenburg en de sportinstuif waren afgelopen jaar weer succesvol. De beleving en kenmerkende saamhorigheid maken het ook voor de organisatie een feest", blikt Kooijmans terug.

Ook de toekomst heeft veel in petto. Samen met WSV De Gouden Ham heeft de stichting besloten om in 2018 weer een heuse paracruise te organiseren. "We gaan gezamenlijk de mogelijkheid bekijken of met een drijvend platform een gezellige vaaractiviteiten kan plaatsvinden, gevolgd door een gezamenlijke afsluiting. Dit ook ter bevordering van de integratie van de leden van WSV De Gouden Ham en mensen met een beperking en hun begeleiders."

www.adriedijkenloopgehandicapten.nl

Reageer als eerste
Meer berichten