Logo maasenwaalkanter.nl


Lyon Megens, de nr. 1 van de ranking en één van de titelkandidaten. Foto: Will van Zwam
Lyon Megens, de nr. 1 van de ranking en één van de titelkandidaten. Foto: Will van Zwam

NK biljarten in Bergharen

  Sport

Bergharen - Biljartvereniging Bergharen maakt zich op voor de ontvangst op 5, 6 en 7 januari van de deelnemers aan het 1e Open Nederlands Kampioenschap kader 57/2. Ook wel de 'koningsklasse' van de kleine tafel genoemd.

Nieuw bij dit Open NK is dat de KNBB de ranking hanteert voor de plaatsing van de eerste 16 spelers aangevuld met de 16 spelers die zich via de prékwalificatie in december, ook in Bergharen gespeeld, hebben verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.

De top van Nederland is dan ook aanwezig. Onder hen de nummer 1 van de ranking: Lyon Megens uit Wijchen en spelend bij De Vriendenkring in Bergharen en één van de titelkandidaten. Daarnaast hebben ook Jan van Dongen, Theo Derksen en Sven Nabuurs uit deze regio zich verzekerd van een 'startbewijs'.

Gratis toegang

Gezien het succes bij de organisatie in 2016 van het NK 38/2 1e klasse en het talrijke publiek (met passen en meten kon iedereen naar binnen) wijkt men nu uit naar de zaal van De Zandloper. Hier verrijst een echte biljartarena met vier biljarttafels compleet met boarding en een heuse tribune. Toegang is gratis.

Hoofdtoernooi en finale

Het kampioenschap begint op vrijdag om 10.00 uur met de hoofdkwalificatie waarbij in acht poules van drie spelers wordt gespeeld. De uiteindelijke poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi op zaterdag. Zij maken hier in vier poules van vier uit wie zich plaatsen voor de kwartfinale op zondag. Via het knock-out systeem gaat het dan verder naar de halve finale met als ultiem streven uiteindelijk de finale te winnen. En daarmee ook het kampioenschap van Nederland.

Lees ook

Meer berichten

Shopbox