Leones voor het doel van Concordia W. (Foto Eddie Pas)
Leones voor het doel van Concordia W. (Foto Eddie Pas)

Leones behaalt overwinning op Concordia Wehl

  Sport

Beneden-Leeuwen - In de thuiswedstrijd tegen Concordia W. heeft Leones een belangrijke overwinning behaald. Door de 2-1 overwinning op een ijskoud sportpark Het Zijvond sluit Leones weer aan in de middenmoot en bedraagt de achterstand op de nummer 5 nog maar twee punten.

Leones startte de wedstrijd aanvallend en was gedurende de eerste helft de betere ploeg, zonder tot grote kansen te komen.

Concordia W. kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas, het spel met lange ballen was voor Leones vrij gemakkelijk te verdedigen. Omdat Leones aanvallend ook veel balverlies leed, was het voor de toeschouwers geen goede wedstrijd om te zien. De enige die voor opwinding onder het publiek zorgde was de scheidsrechter die twee gele kaarten gaf aan Leones-spelers en een vermeende penalty niet toekende.

Bram Kooijmans was twee maal dicht bij een treffer, een vrije trap ging net naast en een goede pass van Maikel van Haagen kreeg hij net niet voldoende onder controle. De grootste kans was vlak voor rust voor Dylan van de Ven die door Joshua Lopez Cuijten vrij voor de doelman werd gezet, maar de bal vanaf een meter of 10 overschoot.

Na rust zou het spel er niet veel beter op worden maar vielen er wel doelpunten. Het spel bleef rommelig met veel balverlies.Toch kwam Leones na 5 minuten op voorsprong. Linksback Marco Kooijmans ging mee in de aanval en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. De penalty werd vervolgens feilloos benut door Bram Kooijmans.

Concordia W. ging toen iets aanvallender spelen waardoor er meer ruimte kwam voor de snelle tegenaanval van Leones, maar tot grote kansen kwam het niet. Na 22 minuten in de tweede helft kreeg Concordia W. eigenlijk de eerste goede kans uit een vrije trap vanaf de hoek van de 16 meter. Koen Berendsen schoot deze kans onhoudbaar bij de eerste paal binnen, 1-1. Toch wist Leones de 3 punten in eigen huis te houden. Vlak voor tijd zette Bram Kooijmans een vrije trap voor. Centrale verdediger Lester Stofkoper kopte de bal vervolgens knap raak en bezorgde Leones de overwinning, 2-1. Door deze overwinning krijgt Leones weer iets meer lucht, maar omdat bijna alle ploegen onderin punten behaalde blijft het zeer spannend en kruipt de middenmoot en de degradatiezone steeds dichter naar elkaar.

Programma

Zondag wordt er vanwege carnaval niet gevoetbald. De week erna staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt om 14.00 uur Union op bezoek in Beneden-Leeuwen.

Meer berichten