Logo maasenwaalkanter.nl


Luc Verhoeven (nummer 15) scoort in de blessuretijd de winnende treffer voor DIO'30. (foto: Twan van der Zandt)
Luc Verhoeven (nummer 15) scoort in de blessuretijd de winnende treffer voor DIO'30. (foto: Twan van der Zandt)

DIO'30 wint topper van Rood Wit

  Sport

Druten - DIO'30 heeft voor de tweede keer dit seizoen de volle winst gepakt tegen Rood Wit. Wederom gebeurde dat door een doelpunt diep in de blessuretijd nadat het er lange tijd na uit zag dat deze wedstrijd zou eindigen in 0-0. De nummer 2 werd met een 1-0 nederlaag teruggestuurd naar Groesbeek waardoor DIO'30 de koppositie weer wat steviger in handen heeft.

Juul Janssen was nog steeds niet inzetbaar en tijdens de warming up kwam er een flinke tegenvaller bij want het werd duidelijk dat ook topscorer Arthur van den Eeckhout niet fit genoeg was om deze middag in actie te komen. Wel was aanvoerder Michel Falize weer beschikbaar die vorige week nog ontbrak vanwege een schorsing.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en al snel sloeg de vlam in de pan. Binnen 8 minuten werd de wedstrijd voor een kwartier gestaakt nadat de gemoederen hoog op liepen na een opstootje vlak bij de zijlijn. Voor de wedstrijd werd hervat toonde de scheidsrechter eerst de gele kaart aan Yannis Ngola, maar Rood Wit speler Glenn Wijnhoven kon met rood vertrekken. De gasten moesten dus nog ruim 80 minuten met 10 man verder.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Yannis Ngola maar Rood Wit doelman Dion van Megen wist te redden. Het eerste gevaar van Rood Wit kwam uit een vrije trap van Wesley Klomp die gekeerd werd door Nick Degen. Ondanks dat Rood Wit zeer verdedigend speelde en op iedere beslissing van de scheidsrechter commentaar had, probeerde DIO'30 te voetballen en een opening te vinden in de gesloten defensie van de gasten. Rood Wit gokte op de tegenaanval maar de defensie van DIO'30 liet zich niet verrassen. Wel was er een vrije trap van Emir Tiganj maar die werd gepakt door Nick Degen. Aan de andere kant ging een hard schot van Lars van Mill naast. Kort voor rust was er een gevaarlijke situatie voor het doel van DIO'30. Na een corner viel de bal gevaarlijk bij de eerste paal maar kon gelukkig net op tijd worden weggewerkt. Na het opstootje in het begin is de eerste helft verder zonder incidenten verlopen.

In de tweede helft was het vooral DIO'30 dat in balbezit was. Net als vorige week ontstonden er geen grote kansen. Wel viel een voorzet van Paul Frenken bijna in het doel en was er een kort offensief dat uiteindelijk niets opleverde. Toch had Rood Wit zomaar op voorsprong kunnen komen, maar een afstandsschot van Wesley Klomp belandde op de lat waarna de bal kon worden weggewerkt.

Halverwege de tweede helft kwam Joep van der Sluijs in het veld voor Yannis Ngola en 5 minuten later kwam Luc Verhoeven in het veld voor Lars van Mill. DIO'30 bleef aanvallen, terwijl Rood Wit alleen maar kon tegenhouden. Davy van Verseveld schot echter in kansrijke positie ruim langs en Roy de Ruiter leek door te kunnen maar stond buitenspel. Dat hij de bal daarna nog in het doel schoot deed er helaas niet meer toe. De volgende twee doelpogingen van Roy de Ruiter gingen over het doel en zo leek de wedstrijd te eindigen in 0-0. Bij de laatste wissel aan de kant van DIO'30 ging Michel Falize naar de kant en zijn plaats werd ingenomen door Nick Schierboom. DIO'30 bleef ook in de slotfase gaan voor de overwinning. Een kopbal van Willem Vos werd gepakt door de doelman, een afstandsschot van Davy van Verseveld ging net over de kruising en ook een schot van Joep van der Sluijs kon worden gepakt door de doelman. Toch ging DIO'30 nog als winnaar van het veld af want diep in de blessuretijd mocht Joep van der Sluijs nog een corner nemen. Deze werd in een overvol strafschopgebied van dichtbij ingeschoten door Luc Verhoeven. Daarna sloegen alle stoppen door bij Rood Wit en de scheidsrechter moest het ontgelden. Dit zal niet direct betrekking hebben gehad op het doelpunt want daar was niets op aan te merken maar meer over het totale verloop van de wedstrijd waarin Rood Wit, dat bijna de hele wedstrijd met 10 man speelde, toch nog dacht een punt aan deze wedstrijd over te houden. In alle tumult kreeg Wesley Klomp de rode kaart maar er werd ook meteen afgefloten. Ook daarna gebeurde er nog van alles wat niet op een voetbalveld thuis hoorde, maar bij DIO'30 overheerste vooral de vreugde over deze belangrijke concurrent in de race om de titel.

Na afloop bleek ook nog eens dat van de achtervolgers alleen Eendracht'30 had weten winnen waardoor DIO'30 alles weer in eigen hand heeft en behalve de meeste punten ook de minste verliespunten heeft.

Vanwege de carnaval staan er volgende wee geen wedstrijden op het programma, maar daarna volgen er 2 lastige uitwedstrijden. Eerst gaat DIO"30 op bezoek bij Havo in Haalderen en daarna volgt de inhaalwedstrijd tegen Trekvogels. De wedstrijd tegen Havo begint om 14.00 uur.

Meer berichten

Shopbox