De woensdagmiddaggroep van Badminton Club Druten.
De woensdagmiddaggroep van Badminton Club Druten.

'Badminton sport voor álle leeftijden!'

  Sport

Druten - Het oudste lid van Badminton Club Druten, Ben Guerin, heeft onlangs de leeftijd van 81 bereikt. "En hij is nog steeds een heel actieve speler. Dit bewijst maar weer mooi hoe onze sport echt voor álle leeftijden is!", aldus Badmintonclub Druten.

"Ben speelt al vanaf het begin mee met de woensdagmiddaggroep, dat is al sinds oktober 2009. Voor de middaggroep gaat het niet alleen om de sportieve inspanning. De bijbehorende gezamenlijke activiteiten om het sporten heen zijn net zo belangrijk. Ben is altijd heel trouw aanwezig geweest en dat is te merken: zijn slagen zijn nog net zo goed als toen (zo niet beter). Met name de crossdrop, een tactische slag waar veel (tegen-)spelers moeite mee hebben, heeft hij geperfectioneerd."
Ben heeft ook andere hobby's, zoals op vakantie gaan naar Bali en eten. "Hij weet dat laatste ook over te brengen op andere badmintonners van de middaggroep, hij vraagt namelijk regelmatig wanneer ze weer eens samen uit eten gaan. Hij is erg sociaal en kan met iedereen heel goed opschieten, waardoor er altijd een gezellige sfeer hangt in de sporthal. Volgens zijn medespelers zou eigenlijk iedereen zo moeten zijn."

Badminton is een sport voor alle leeftijden. Naast de woensdagmiddaggroep zijn er bij BC Druten ook senioren en junioren actief . Het jongste lid is 7 jaar.

Meer info over BC Druten is te vinden op www.badmintonclubdruten.nl.

Meer berichten

Shopbox