Tweede plek Unitas'28

  Sport

Wamel/Nijmegen - Unitas'28 dendert maar door en behaalde sinds eind oktober dit weekend de vijfde overwinning. Deze keer werd Kolping Dynamo met 2-4 verslagen. Hierdoor staat Unitas'28 opnieuw op de tweede plek doordat de concurrenten VVLK en FC Kunde tegen elkaar op 0-0 bleven steken.

De Wamelse formatie kon in de eerste helft op het slechte veld de bal moeilijker in de ploeg houden dan de thuisclub maar toch kwamen de gasten op voorsprong. Tien minuten voor de theepauze kwam er een vrije trap van zo'n 20 meter van het Nijmeegse doel die genomen werd door aanvoerder Tim van Kessel. De keeper trapte mis, 0-1.

In de rust werd Luuk Walraven licht geblesseerd vervangen door Jorg Dikker. Deze invaller maakte kort na rust een overtreding binnen de 16 meter en de penalty werd benut door Mustafa Celic: 1-1.

Shahin Roshanaie raakte geblesseerd en werd vervangen door Pieter Koolhout die meteen een goede kans krijgt, maar miste. Zabi Ghaili benutte de rebound en bracht Unitas'28 opnieuw op voorsprong, 1-2. Door steeds vroeg druk te zetten, kreeg Unitas de betere kansen. Een treffer van Chiem Heijmen werd wegens buitenspel afgekeurd. Toch liet de 1-3 niet lang op zich wachten, een goede aanval werd door Zabi Ghaili binnengeschoten. Ook Chiem Heijmen kon zijn doelpuntje meepikken door de bal te veroveren en de Nijmeegse keeper kansloos liet, 1-4. De wedstrijd was beslist. Stijn van Stippent kwam nog in het veld voor Stef Hendrikx en vlak voor tijd was het de thuisclub die het laatste woord had en een vrije trap van 25 meter in de lange hoek liet vallen waarmee de eindstand op 2-4 kwam.

Zondag staat voor Unitas'28 de thuiswedstrijd tegen DSZ op het programma. De laatste nederlaag van Unitas'28 was op 29 oktober juist in Boven-Leeuwen. Met de winning-mood van de laatste maanden moet winst mogelijk zijn voor de ploeg van Frans van Deinsen. De aftrap zondag is om 14.30 uur.

Tekst: Pieter Koolhout

Foto: Sjaak Janssen

Meer berichten

Shopbox