Foto Eddie Pas
Foto Eddie Pas

Leones wint van Germania

  Sport

Beneden-Leeuwen - Leones heeft de uitwedstrijd tegen Germania in Groesbeek gewonnen met 3-5. Beide ploegen maakten er een zeer spectaculaire wedstrijd van en speelden beide 90 minuten lang in een hoog tempo. Grote winnaar in dit duel was toch wel het publiek die doelpunten zagen en zeer goede reddingen van de beide doelmannen.

In de eerste helft kwam Germania, dat strijdt tegen degradatie, al snel op voorsprong. Nadat eerst John Verweij bij een grote kans prachtig redde, was hij even later kansloos toen een schot van Rens van Lanen via de rug van een Germania speler in het doel verdween, 1-0. Echter binnen twee minuten kwam Leones op gelijke hoogte door een fraai doelpunt van Bram Kooijmans, 1-1.

Na 20 minuten had Leones pech dat Joost van Gelder geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger, Ludo van Wezel, speelde vervolgens een prima wedstrijd. De wedstrijd in hoog tempo ging aardig gelijk op. Beide teams kregen kansen en beide doelmannen onderscheidden zich met enkele goede reddingen. Tegen het einde van een goede 1e helft kwam Germania weer op voorsprong. Een voorzet van rechts kon bij de 2e paal door de vrijstaande Karen Tevonyan binnen geschoten worden, 2-1.

In de 2e helft had Leones maar 3 minuten nodig om de achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Vanaf de aftrap werd Germania vol onder druk gezet. Dylan van de Ven scoorde binnen een minuut twee maal. Beide keren kwam de voorzet van links, eerst door Joshua Lopez Cuijten en de 2e keer van Bram Kooijmans. Hierna ontspon zich een prachtig duel. Germania ging vol op zoek naar de gelijkmaker en Leones probeerde de voorsprong verder uit te breiden. Dat leverde veel acties voor de goals op. Leones was de betere en gevaarlijkere ploeg maar zag Germania na 20 minuten toch op gelijke hoogte komen. Uit een van de vele corners werd de bal door een Leones speler achter de eigen doelman gewerkt, 3-3. Beide ploegen gingen vol door voor de winst waarbij de beste kansen voor Leones waren. Na een half uur spelen kwam Leones weer op voorsprong toen Bram Kooijmans op snelheid 5 man omspeelde en goed oog had voor de vrijstaande Luke van de Ven die net twee minuten in het veld de 3-4 aan kon tekenen. Germania gaf niet op, maar ondanks enkele kansen kwamen ze niet meer tot scoren. Roel Beumer bracht de 3-5 eindstand op het bord.

Na deze prachtige overwinning blijft Leones koploper maar omdat ook de andere kanshebbers allen wonnen blijft het ongemeen spannend. Orion heeft de beste papieren omdat ze een veel beter doelsaldo hebben maar ze moeten nog wel een wedstrijd inhalen. Leones speelt nog 2 uitwedstrijden uit, zondag tegen Vorden en de week erna bij SDOUC in Ulft en de laatste wedstrijd thuis tegen DVC’26. Al deze wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Meer berichten