Foto Falco Ebben
Foto Falco Ebben

Gratis duivenhok voor jonge duivenliefhebber Hachi Öner

  Sport

Druten - Bij Hachi Öner in Druten is onlangs een promohokje van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie geplaatst. Hachi is een 13-jarige leerling van openbare basisschool De Appelhof in Druten en al een paar jaar helemaal gek van postduiven. Nu heeft hij eindelijk zijn eigen hokje en gaat hij dit jaar deelnemen aan vluchten met zijn jonge duiven.

Hachi is zoals zijn naam al doet vermoeden van Turkse afkomst. Zijn vader emigreerde op 12-jarige leeftijd naar Nederland en had als kind sierduiven in Turkije. Het duiven houden zat dus al een beetje in Hachi's bloed. Hachi's buurman is duivenliefhebber en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij een eenvoudig hokje met wat duiven kreeg.

Aangezien de duivensportliefhebbers in rap tempo vergrijzen is deze jongen enthousiast ontvangen door de duivenclub in Druten. Het promohokje van de NPO mag Hachi gratis voor twee jaar lenen. Zijn clubgenoten hebben inmiddels al gezorgd voor een duivenklok, duiven en andere benodigdheden.

Kent u ook iemand die met duivensport wil beginnen of wilt u zelf meer weten over de duivensport? Stuur dan een email naar info@cc-rivierenland.nl.

Meer berichten