Nimir Abdelaziz scoort een van zijn vele ballen. (Foto Rob Jansen)
Nimir Abdelaziz scoort een van zijn vele ballen. (Foto Rob Jansen)

Oefeninterland in sporthal Arcus

  Sport

Wijchen - In een bomvolle sporthal Arcus in Wijchen vond zaterdag 12 mei de oefenvolleybalinterland Nederland - Finland plaats. Het was de eerste interland van 2018 voor het Nederlands heren volleybalteam. De 900 enthousiaste toeschouwers zagen 'de Lange Mannen' van Nederland makkelijk winnen van het jonge team van Finland (tiende op de Europese ranglijst). Na de 3-0 overwinning (setstanden 25-19, 25-15 en 25-17) kreeg het publiek nog een toegift in de vorm van een vierde set. Ook deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-16.

Nederland was gewoonweg te sterk voor de jonge Finnen. Er waren veel Finse debutanten die goed te herkennen waren. Volgens een goed Fins gebruik worden de debutanten kaal geschoren voordat ze hun debuut mogen maken. De Finnen hadden echter weinig in te brengen tegen de aanvalskracht en het serveergeweld van Oranje.
Na twee sets wisselde coach Gido Vermeulen zijn complete selectie en groeide Nimir Abdelaziz - met zijn enorme sprongkracht, harde aanvallen en onhoudbare opslagbeurten - uit tot publiekslieveling en werd er zelfs een wave ingezet door het enthousiaste Wijchense publiek. Het duel tegen Finland was de eerste van drie oefeninterlands in de aanloop naar de European League.

Meer berichten