Dadier Casal was gevaarlijk maar zijn aanvallen leverden tegen DVOL geen treffer op.
Dadier Casal was gevaarlijk maar zijn aanvallen leverden tegen DVOL geen treffer op. (Foto: Twan van der Zandt)

DIO’30 na 0-0 gelijkspel nog steeds koploper

  Sport

Druten - DIO’30 speelde afgelopen weekend uit tegen DVOL gelijk. De club uit Druten is ook na drie wedstrijden nog ongeslagen en nog steeds gedeeld koploper. Gezien het beeld en verloop van de wedstrijd tegen DVOL had er echter meer ingezeten en hadden de 3 punten mee naar Druten gemoeten.

DVOL speelde na een rode kaart ruim een helft met 10 man waarna de thuisploeg zich vooral beperkte tot verdedigen. DVOL maakte na de promotie van vorige jaar een rentree in de derde klasse en had beide eerdere wedstrijden verloren. Het was vanaf het begin al duidelijk dat DVOL, dat getraind wordt door Michael Brussen die in het seizoen 2006-2007 nog een seizoen voor DIO’30 uitkwam, niet speelde om te winnen maar vooral om niet te verliezen. Bij DIO’30 was het elftal op een positie noodgedwongen gewijzigd omdat Joram Pijl na zijn rode kaart van vorige week was geschorst. Zijn plaats werd ingenomen door Frenky Ariens.

Op de beginfase na waarin DIO’30 de bal een paar maal niet kreeg weggewerkt, is DVOL geen enkele maal gevaarlijk geweest. Na een kwartier waarin het spel vrij onrustig was, controleerde DIO’30 de rest van de wedstrijd. Het eerste gevaar van DIO’30 kwam uit een vrije trap van Luc Verhoeven die vlak voor het doel net niet goed werd ingeschat door Jesper Kaaks en over het doel ging. Ook waren er kleine mogelijkheden voor Bryan Croonen, leverde wat acties van Dadier Casal wat gevaar op en werd een schot van Luc Verhoeven door een verdediger tot corner verwerkt. Na ongeveer 20 minuten voetballen leek DIO’30 de score wel te kunnen openen maar doelman Mick Kuling kon de bal net voor de lijn pakken nadat Jesper Kaaks kon schieten na een corner. Vervolgens waren er kansen voor Bryan Croonen en Dani Bloemberg maar die leverde geen doelpunt op. Kort voor rust leek de klus voor DIO’30 wat eenvoudiger te worden nadat Guus Derks na een stevige overtreding op Dani Bloemberg met rood kon vertrekken. De vrije trap die tevens werd toegekend zorgde nog voor wat gevaar maar de kopbal van Dani Bloemberg na een voorzet van Jesper Kaaks ging naast het doel.

In de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer richting het doel van Mick Kuling. Het enige wat DVOL kon was verdedigen en dat deden ze succesvol. DIO’30 probeerde wel een opening te vinden maar liep zich op de rand van het strafschopgebied telkens vast tegen een muur van verdedigers. Dadier Casal, Dani Bloemberg en de mee opkomende Jesper Kaaks zorgden voor gevaar maar kansen kwamen er niet. Halverwege de tweede helft was DIO’30 dichtbij een treffer, een halve omhaal van Luc Verhoeven ging net over het doel. Met Giovanni Leidelmeyer die in het veld kwam voor Frenky Ariens probeerde DIO’30 trainer Jord Roos nog meer op de aanval te gaan spelen. Ook hiermee kon het enorme veldoverwicht niet in treffers worden uitgedrukt. Lars van Mill kwam nog in het veld voor Luc Verhoeven en verving Nick Schierboom de geblesseerd geraakte Jesper Kaaks. DVOL probeerde de hele tweede helft het tempo uit de wedstrijd te halen met vele lange blessurebehandelingen. Helaas trapte de scheidsrechter daar telkens in en trok hij uiteindelijk veel te weinig extra tijd bij.

In de blessuretijd was DIO’30 nog even gevaarlijk maar ook dat leverde niets op. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter vierden de spelers van DVOL het eerste behaalde punt van dit seizoen als een overwinning en waren de spelers van DIO’30 teleurgesteld met het eerste puntverlies en kregen ze met één punt eigenlijk te weinig loon naar werken.

Vooraf was Havo medekoploper maar dat verloor maar liefst met 6-0 van Brakkenstein. DIO’30 krijgt nu aan kop gezelschap van Germania dat ook wist te winnen. Er volgen nu twee thuiswedstrijden voor DIO’30. Over twee weken komt Rood Wit op bezoek maar eerst is het de beurt aan Eldenia. Deze ploeg eindigde vorig seizoen boven DIO’30 maar is nu wat minder aan de competitie begonnen. DIO’30 heeft het altijd lastig tegen deze tegenstander dus het beloofd een interessante wedstrijd te worden. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.

Meer berichten