Juichen na weer een punt.  (fotograaf Rob Jansen).
Juichen na weer een punt. (fotograaf Rob Jansen).

Trivosdames koploper na 3-1 overwinning

  Sport

Wijchen - De dames van Trivos zijn na zaterdag koploper in de 3e divisie. Drie sets lang domineerde het team van coach Peter Groenen en kwam tegenstander Avior uit Schalkhaar er niet aan te pas. Alleen in de laatste set kon Avior nog iets terugdoen.

Meteen vanaf de eerste bal knalde Trivos er op los. De servicedruk van Trivos was een sterk wapen. Daarentegen was het opvallend dat Avior vaak de service in het net sloeg. Spelverdeler Vera de Weerdt en libero Evi Bosmeier speelden ijzersterk en stelden de aanvalsters in de gelegenheid veelvuldig te scoren. Zo maakten Korinda Kant, Stefanie Beekers, Lieke Wouters, Manon Ottjes en Anne Veenstra alle punten. Setstand 25-16.

De 2e set begon met een voetfout bij de service van Vera de Weerdt, althans volgens de scheidsrechter. De Aviorservice vloog in het net, waarna Korinda Kant met de service de score uitbouwde naar 3-1. Bij 8-4 werd jonkie Kristy Goijarts ingebracht voor Manon Ottjes voor de service. Een omloopbal van Vera de Weerdt op Nienke Visser bracht de stand op 9-4. Na de Avior timeout maakte Anne Veenstra met haar service twee punten. Beide punten waren overigens ontstaan door twee killbloks door respectievelijk Lieke Wouters en Korinda Kant. De 15-5 was een sensationeel punt van Korinda Kant, nadat de bal was gered door Vera de Weerdt uit het publiek. De aanval van Avior ging via het Trivosblok zo hard buiten het veld dat deze op de tribune terecht zou komen. Met gevaar voor eigen leven sprintte Vera de Weerdt de tribune op en kon zodoende de bal weer terughalen, waarna Korinda Kant het punt scoorde. Bij 15-9 kwam Sophie Posthumus in het veld voor Korinda Kant. De nummer 3 van Avior scoorde echter twee punten, waarna de Trivos timeout een feit was. Vol venijn sloeg Lieke Wouters een harde bal dwars door het Avior blok. Bij 19-15 maakte Sophie Posthumus 4 punten met haar service (1 ace). De laatste 2 punten werden gescoord door Manon Ottjes. Setstand 25-19.

De 3e set werd ingeluid door een ijzersterke servicereeks van Korinda Kant met vijf punten. Bij 11-6 haalde Lieke Wouters met een mooie omloopbal (aangeven Vera de Weerdt) de service terug, waarna Anne Veenstra aan de service kwam. Met het dagrecord van acht punten sloot zij haar reeks af. Een killblok van Stefanie Beekers bracht Avior in mineur. Bij 24-8 werd Lotte Könning ingebracht voor Vera de Weerdt voor de service. De laatste klapper was van Stefanie Beekers. Setstand 25-10.

Het begin van de 4e set leek een complete walk-over te worden. Bij 1-1 maakte Sophie Posthumus met haar service vier punten, 5-1. Nienke Visser sloeg de bal in het net maar maakte even later met de service een ware ace. Drie sterke aanvallen van Avior zorgden er voor dat Schalkhaar weer enige hoop kreeg. Manon Ottjes maakte met haar service een ace en werd daarna voor de service gewisseld voor Kristy Goijarts. Wederom drie sterke aanvallen van Avior waren het vervolg, 9-8. Gelukkig maakte Lieke Wouters via het Avior blok de 10-8. Bij 11-10 was de koek bij Trivos op. Avior liep uit naar 11-18. De ingevallen Esmee Driessen maakte de 12-18. Manon Ottjes werd terug gewisseld voor Kristy Goijarts. Een netfout van Trivos maar daar was Esmee Driessen, 13-19. Sophie Posthumus aan de service en deze scoorde via de Avior verdediging. Timeout Avior. Ook de tweede service ging via de verdediging uit het veld, 15-19. Na een lange rally was uiteindelijk het Aviorblok te sterk 15-20. De service ging rechtstreeks in het net, 16-20. Esmee Driessen maakte met haar service een voetfout, 16-21. Een harde Avior aanval werd precies aan de binnenkant van de zijlijn binnen geslagen, 16-22. Korinda Kant werd ingebracht voor Sophie Posthumus. Manon Ottjes sloeg hard binnen en de Avior aanval werd uit geslagen, 18-22. Timeout Avior. Bij een mooie aanval raakte Lieke Wouters de antenne, 18-23, maar toch was het Trivos wat de klok sloeg. Avior was bezig op te geven, Trivos hoefde alleen de genadeslag toe te brengen. Door het killblok van Lieke Wouters was het slechts een kwestie van tijd, 19-23. De service van Anne Veenstra bracht twee punten op 21-23. De lange rally met fantastische redding van Anne Veenstra gaf hoop, maar helaas werd de bal door Manon Ottjes nipt uit het veld geslagen. Tenslotte was de harde Avior aanval de nekslag voor de Trivos dames. Setstand 21-25.

Coach Peter Groenen was na afloop teleurgesteld over het verlies van de 4e set. "Hier praten we dinsdag over op de training, zodat we ook daar weer lering uit kunnen trekken." Een pluspunt na afloop van de wedstrijd was dat concurrent WaHo verrassend had verloren met 3-1 van de nummer laatst Voorwaarts. Trivos staat nu op een gedeelde 1e plaats.

Volgende week speelt Trivos tegen de dames van Voorwaarts in Twello. Op zaterdag 3 november om 15.30 uur speelt Trivos weer thuis in Sportcentrum Arcus tegen VoCASA Dames 3. De entree is gratis.

De foto's zijn van fotograaf Rob Jansen.