De vreugde is groot bij de spelers van DIO'30 want kort voor tijd is de wedstrijd met 3-0 definitief beslist. Eindstand: 3-1.
De vreugde is groot bij de spelers van DIO'30 want kort voor tijd is de wedstrijd met 3-0 definitief beslist. Eindstand: 3-1. (Foto: Twan van der Zandt)

DIO'30 boekt knappe overwinning op Eldenia

  Sport

Druten - DIO’30 is na 4 gespeelde wedstrijden nog steeds mede koploper in de derde klasse D. In een thuiswedstrijd werd met 3-1 afgerekend met kampioenskandidaat Eldenia die vorig seizoen nog vóór DIO’30 op de tweede plaats eindigde.

Met dezelfde opstelling als vorige week begon DIO’30 aan de wedstrijd. Joram Pijl was na één wedstrijd schorsing weer inzetbaar maar begon op de bank. Juul Janssen en Lars van Mill waren vanwege blessures niet beschikbaar. Eldenia begon fel aan de wedstrijd maar de defensie van DIO’30 liet zich niet verrassen. Ook DIO’30 probeerde de aanval te zoeken. Een schot van Paul Frenken ging na een corner over het doel. Bij de volgende aanval van Eldenia kwam DIO’30 goed weg toen een schot van Mink Bugter via de paal het veld weer in kwam. DIO’30 kwam er daarna steeds vaker en gevaarlijker uit. Na een goede actie kwam de voorzet van Dadier Casal niet aan en leverde dat niet meer op dan een corner. Nadat Bryan Croonen daarna nog werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel was het halverwege de eerste helft toch raak. Na wederom een goede actie besloot Dadier Casal nu om naar binnen te draaien en uit te halen. Zijn schot belandde in de verre hoek en zo stond DIO’30 op voorsprong, 1-0.

Nog geen 5 minuten later was het zelfs 2-0. Na goed voorbereidend werk van Dani Bloemberg kwam de bal bij Jesper Kaaks en zijn voorzet werd van dicht bij ingeschoten door Bryan Croonen. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter stond zelf op één lijn en besloot terecht dat het hier om een geldige treffer ging. DIO’30 bleef doorgaan met aanvallen en met een beetje geluk was de voorsprong nog groter geworden. Weer was er een kans voor Dadier Casal maar ditmaal was zijn schot te zacht. Ook kwam de bal gevaarlijk voor het doel na een vrije trap van Luc Verhoeven. In de slotfase van de eerste helft waren er nog wat kansen voor Eldenia. Een schot van Ralf van Bussel werd gepakt door Dennis Amati en na een vrije trap schoot Joey Sardjoe hoog over.

Eldenia was van plan om de achterstand snel te verkleinen en kwam aanvallend uit de kleedkamer. Echte kansen leverde dit vooralsnog niet op, maar Eldenia kwam steeds dichter bij en ook een aantal malen gevaarlijk. Een vrije trap van Mink Butger kon door Dennis Amati tot corner worden verwerkt en een schot van Pim Cornelissen werd door de doelman van DIO’30 gepakt. Na een uur voetballen werd er voor het eerst gewisseld aan de kant van DIO’30. Joram Pijl kwam in het veld voor Frenky Ariens. Pim Cornelissen was weer een paar maal gevaarlijk. Een schot uit de draai ging over en even later schoot hij voor langs. DIO’30 probeerde telkens met een tegenaanval voor gevaar te zorgen maar die was vaak te slordig waardoor het niets opleverde. Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Bryan Croonen en daarmee werden de counters wel wat effectiever. Dadier Casal zag een schot worden gekeerd door doelman Oscar van Wezel en een schot van Luc Verhoeven werd geblokt.

In de slotfase viel de definitieve beslissing. Giovanni Leidelmeyer behield na een goede actie het overzicht en gaf de bal breed op de vrijstaande Dadier Casal. Die maakte geen fout en schoot de bal in het lege doel, 3-0. Eldenia probeerde het nog wel. Mink Butger schoot naast en in de blessuretijd werd het toch nog 3-1. Een schot vanaf de zijkant van Louan Aarts kon door Dennis Amati net niet voldoende worden tegengehouden en verdween in het doel. Daarna wist Dennis Amati nog een schot van invaller Ahmed Bagici te pakken waarna de scheidsrechter het genoeg vond en floot voor het einde van de wedstrijd. Kort voor tijd was Owen Mademilia bij DIO’30 nog in het veld gekomen voor Dani Bloemberg.

Door deze belangrijke overwinning gaat DIO’30 nog steeds aan kop waar het ook nog steeds gezelschap heeft van Germania. De ploeg uit Groesbeek wist met 3-1 te winnen van Brakkenstein. Volgende week wacht DIO’30 wederom een zware tegenstander. In een volgende thuiswedstrijd komt Rood Wit op bezoek. Vorig seizoen wist DIO’30 beide onderlinge duels te winnen maar dat ging niet gemakkelijk. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.