Manon Ottjes scoort.
Manon Ottjes scoort. (Rob Jansen)

Trivos laat een set liggen tegen SSS

  Sport

Wijchen - In haar race om het kampioenschap in de 3e Divisie B hebben de dames van Trivos 4 punten kunnen bijschrijven. Naaste concurrent WaHo zag vrijdagavond haar partij tegen de dames van Alterno uitgesteld worden, omdat Alterno geen representatief team op de been kon brengen. Afgelopen zaterdag waren de dames van SSS uit Barneveld de tegenstander in Sportcentrum Arcus. In een bomvol sportcentrum trok Trivos aan het langste eind.

De eerste set begon Trivos ijzersterk. Een snelle 5-1 voorsprong werd verkregen en ondanks het fanatieke spel van SSS, kwam Trivos geen seconde in gevaar. De servicedruk van Trivos was veel hoger dan die van SSS en met name Korinda Kant maakte de punten. SSS die vaak de service rechtstreeks het net in sloeg, gaf de punten weg aan Trivos. Uiteindelijk was het aanvoerster Anne Veenstra die het winnende punt binnen sloeg, 25-20.

De 2e set was een walk-over van de Trivosdames met 4 servicepunten van Stefanie Beekers en zelfs 6 van Manon Ottjes brachten SSS op de knieën. Het uiteindelijke tipballetje van Vera de Weerdt gaf de genadeslag, 25-11.

In de 3e set was al een beetje zichtbaar dat Trivos haar concentratie niet goed kon vasthouden. Foutjes hier en daar gaven SSS de punten. Gelukkig was libero Evi Bosmeier wel goed bij de les en met een paar miraculeuze reddingen kwam de passing toch nog goed. Ook de killblocks van Anne Veenstra deden een duit in het zakje en verder waren Lieke Wouters en Sophie Posthumus om en om aan het scoren. SSS maakte met name de punten doordat Trivos fouten maakte. De laatste bal werd door SSS uit het veld geslagen, 25-22.

Lotte Könning kwam de 4e set in het veld voor Vera de Weerdt. Trivos begon ijzersterk aan deze set. Bij haar service maakte Sophie Posthumus 2 aces. Bij de stand 5-1 vroeg de SSS coach zijn eerste timeout aan. Deze timeout bracht de ommekeer. SSS maakte via het Trivosblok de 5-2 en liep uit naar 7-7. Trivoscoach Peter Groenen vroeg zijn timeout aan maar had daarmee minder geluk. Bij de achterstand van 11-12 werd een lange rally ingezet. Het was uiteindelijk Manon Ottjes die, na een mooie setup van Lotte Könning, de bal hard op de helft van de tegenstander sloeg waarmee de strijd weer helemaal open kwam te liggen. De service van Lotte Könning ging via de SSS verdediging uit het veld, waarmee Trivos op voorsprong kwam. Een paar mooie aanvallen en goede services van SSS brachten de Barneveldsters toch weer op voorsprong. Bij 16-16 werd Esmee Driessen ingebracht voor de service voor Lieke Wouters maar dit leverde geen punt op. Bij de stand 17-18 werd door coach Groenen een dubbele wissel toegepast. Lotte Könning en Manon Ottjes moesten plaats maken voor Vera de Weerdt en Kristy Goijarts. De Trivosaanval werd in het SSS blok geslagen en een volgende 'kluts' bal in het midden bracht SSS 2 punten: 17-20. Timeout Trivos. Coach Groenen bracht wederom een wissel met Stefanie Beekers en Nienke Visser, maar ook daarna ging SSS door met scoren. Bij 18-23 bracht de Trivoscoach zijn laatste troef in en kwam Korinda Kant in het veld voor Sophie Posthumus. SSS sloeg haar service uit het veld tegen een bijna geheel ander Trivosteam, dan aan het begin van de set. 19-23.
De service werd door Nienke Visser in het net geslagen, maar dit werd ook weer door SSS gedaan, 20-24. Een typerende 'kluts' bal bij Trivos wees SSS als 4e set winnaar aan, 20-25.

Volgende week zaterdag wordt het dé clash in de 3e divisie B. Dan speelt Trivos thuis tegen de nummer 2 WaHo uit Wageningen. Het duel zaterdag 19 januari 2019 begint om 15.30 uur in Sportcentrum Arcus en de toegang is gratis.

(Foto's Rob Jansen)

Meer berichten