DIO'30 hervat competitie tegen Germania

  Sport

Druten - Zondag 20 januari ontvangt DIO'30 thuis Germania uit Groesbeek. Als voorbereiding speelde DIO'30 twee oefenwedstrijden op het eigen kunstgrasveld die beiden werden gewonnen. Bekend werd ook dat Jord Roos ook volgend seizoen de trainer is van DIO'30.

De eerste tegenstander was tweede klasser Union. De bezoekers gingen aanvallend van start en dit leverde ook een vroege treffer op. Het duurde nog tot ruim een kwartier in de tweede helft voordat de gelijkmaker werd gescoord. Na een goede actie van Dadier Casal kwam de bal bij Bryan Croonen die het overzicht behield en rustig bleef en de bal in het doel wist te schieten. Niet veel later kwam DIO'30 ook op voorsprong. Dadier Casal stond wederom aan de basis. Hij wist de bal bij Luc Verhoeven te bezorgen die hard in schoot. DIO'30 was duidelijk de betere ploeg en Union kwam er niet veel meer aan te pas. Er kwamen wat kansen om de score verder op te voeren maar daarin zat het DIO'30 niet mee. Luc Verhoeven schoot op de paal en in kansrijke positie schoten Dani Bloemberg en Dadier Casal over. In de slotfase werd het toch nog 3-1. Op aangeven van Nils Goertz schoot Dadier Casal de bal van grote afstand langs de doelman die wat ver uit zijn doel stond. Zo boekte DIO'30 een verdiende overwinning op Union en liet zien ook tegen hoger spelende ploegen goed uit de voeten te kunnen.

Afgelopen zondag was vierde klasser vv Ewijk de volgende tegenstander. In het begin ging de wedstrijd gelijk op maar Ewijk was duidelijk fanatieker van start gegaan dan DIO'30, dat in het eerste half uur zonder inspiratie speelde. Na 25 minuten voetballen stonden de bezoekers zelfs voor. Een lange bal van achteruit werd knap afgemaakt en uit een corner werd er raak gekopt. Na de 0-2 was DIO'30 wakker geworden en werd het steeds sterker. Na een goede actie schoot Dadier Casal eerst net over maar Niels Goertz scoorde even later op schitterende wijze de 1-2 door van afstand de bal in de verre hoek te schieten. In de eerste helft waren er ook nog kansen op de gelijkmaker, maar Dani Bloemberg schoot tegen de doelman, een schot van Luc Verhoeven ging via een verdediger naast en Glenn Dibbets schoot net over. Na de rust waren twee invallers verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een voorzet van Juul Janssen werd door Bryan Croonen knap ingeschoten, 2-2. DIO'30 was duidelijk sterker in de tweede helft en kwam halverwege de tweede helft ook op voorsprong. Na goed doorgaan van Giovanni Leidelmeyer wist hij de bal voor te geven en Bryan Croonen gleed de bal, ondanks dat hij gehinderd werd door een verdediger, in het doel, 3-2. Er waren daarna nog kansen aan beide kanten, maar het bleef bij 3-2.

Zondag 20 januari de competitiewedstrijd tegen Germania dat vorig seizoen was gedegradeerd uit de tweede klasse en dit seizoen lange tijd een kandidaat leek te zijn voor de titel. Het kreeg weinig doelpunten tegen maar er werd ook weinig gescoord. De laatste wedstrijden voor de winterstop werden echter de nodige punten verspeeld waardoor Germania nu genoegen moet nemen met de zevende plaats met 12 punten achterstand op DIO'30 dat verrassend aan kop gaat in de derde klasse D. Achtervolger Havo heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld en zou bij winst DIO'30 kunnen passeren. Voor beide ploegen is het dus belangrijk om met een goed gevoel aan de tweede competitie helft te beginnen. Winst zal DIO'30 ook een goed gevoel geven voor de topper tegen Havo een week later. De wedstrijd tegen Germania begint om 14.00 uur op sportpark de Gelenberg.

Meer berichten