Meisjes B1 neemt 2 punten mee uit Elst

  Sport

Dreumel - Na de zwaar bevochten punten tegen Setash stond afgelopen weekend wederom een pittige tegenstander op het programma, Gemini uit Elst. Touché meisjes B1 bezet samen met beide tegenstanders plek 1, 2 en 3 in de poule en alle drie de teams doen niet veel voor elkaar onder. Gemini had het Setash eerder al moeilijk gemaakt en Touché wist dat het geen makkelijk wedstrijd zou worden.

In de eerste set vlogen de ballen de meiden letterlijk om de oren. De opdracht om de servicepass onder controle te krijgen faalde en binnen de kortste keren keken de meiden tegen een 11-2 achterstand aan. De thuisploeg in Elst had de smaak duidelijk te pakken en liet de teugels geen millimeter vieren. Met overmacht won Gemini de set: 25-8.

In de tweede set wist Touché zich te herpakken en bleek over veel veerkracht te bezitten; een knappe prestatie van deze groep meiden die sinds september een nieuw team vormen. Vanaf het begin bleef Touché beter bij de les en werd er hard gewerkt. De pass werd stabieler en hierdoor konden de beide spelverdelers de aanvallers, zowel op buiten als op midden, beter bedienen: setstand 22-25.

In de derde set waren de rollen weer omgekeerd. Gemini maakte het Touché onverminderd moeilijk, vooral met een sterke service. Regelmatig was het voor de Dreumelse meiden te moeilijk om de hard en diep geslagen ballen tot een goede opbouw te brengen. Gemini legde veel druk, niet alleen in de service maar ook in de aanval. De derde set ging weer naar de thuisploeg.

In de vierde set bleef Touché enthousiast en dat resulteerde in goed spel. Al werden er ook regelmatig wel wat rommelige en onnodige fouten gemaakt. In een spannende slotfase wist Touché toch de punten op het juiste moment te maken; met 22-25 opnieuw setwinst.

Een vijfde set moest worden gespeeld. De meiden van Touché gingen voortvarend van start maar opnieuw was het Gemini dat op het juiste moment de druk kon leggen. Zij pakte die eerste belangrijke voorsprong van 8-6 bij de veldwissel. Hierna kwam Touché niet meer in het spel. Ondanks de oppeppende time outs rook de thuisploeg de overwinning en bracht haar aanvallers in stelling. Vooral de middenaanval bij Gemini was gevaarlijk. Touché kwam net even te kort in de slotfase van de wedstrijd en moest de winst uiteindelijk afgeven: 15-11.

Deze week speelt Touché thuis om 15.30 uur tegen Volamie.

Mini-teams

Zondag reisden de drie mini teams van niveau 2 en 3 af naar Bemmel. Team 3.1 en 2.3 hebben beiden 2 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Team 3.2 heeft 1 wedstrijd gewonnen en 2 gelijk gespeeld.

Op 10 maart staat het volgende toernooi gepland in Gendt.

Meer berichten