Stefanie, Vera, Lotte, Nienke, Manon, Anne, Lieke, Korinda, Sophie, Evi, Kristy, Esmee, Peter, Hennie en Guido vieren feest.
Stefanie, Vera, Lotte, Nienke, Manon, Anne, Lieke, Korinda, Sophie, Evi, Kristy, Esmee, Peter, Hennie en Guido vieren feest. (Foto: Rob Jansen)

Trivosdames kampioen

  Sport

Wijchen - Trivos Dames 1 trad dit weekend aan tegen Scylla, won slechts één set maar mag zich toch kampioen noemen. Daarmee keert de Wijchense ploeg terug naar de 2 divisie.

Laagvlieger Scylla was afgelopen zaterdag de gastvrouw in Wageningen en was door de nieuwe coach Bob uitstekend geprepareerd. Met een alles-of-niets tactiek werd Trivos bestreden. Trivos moest nog één set winnen om het kampioenschap binnen te halen.

De eerste set was een walkover. Door de vele meegereisde supporters werd de betonnen sporthal in Wageningen groen gekleurd. Zonder de zieke Esmee Driessen en de vanwege een schooluitwisseling afwezige Kristy Goijarts, begon Trivos uiterst geconcentreerd aan de klus. Bij de stand 3-3 ontstond er een technische storing in de digitale wedstrijdtelling. Dit duurde ruim 10 minuten en onderbrak de aanvalsdrift van Trivos. Gelukkig kon de wedstrijd verder gespeeld worden en Trivos ging verder met mooie aanvallen en goede services. Nadat Stefanie Beekers het 25e punt binnen sloeg barstte het feestgedruis los en vloog de confetti door de hal en over de tribune. Set voor Trivos met 13-25. T

Scylla coach Bob zag zijn kans schoon om tegen het nu ongeconcentreerde team van Trivos, punten te behalen en sprak zijn team dwingend toe. Dat werkte als een rode lap op een stier. Scylla, onder aanvoering van de nummer 7 Jaleesa Izijk, begon op alle fronten goed te spelen. De tweede set was volledig gelijkwaardig met een chaotisch spelend Trivos. De twee laatste punten van Scylla waren eigen fouten van Trivos (netbal en klutsbal), wat typerend voor het spel van Trivos was: 26-24.

In de derde set was duidelijk te zien dat Trivos het wel welletjes vond. Het zware seizoen en het feestje na de eerste set begon zijn tol te eisen en niets lukte meer. Het was alles net niet. Daarbij genomen was ook de warrige arbitrale leiding een beetje debet aan het Trivos spel, waardoor de concentratie ook afnam. Bij Scylla was duidelijk te merken dat de laatste strohalm werd aangegrepen voor lijfsbehoud in de 3e divisie. Mooie aanvallen, goede services en fanatiek spel zorgden er bij Scylla voor dat terecht de derde set werd binnengehaald, 25-17.

De vierde set deed Trivos nog iets terug met bij vlagen goed spel en kwam het op een voorsprong van 6-10. Ook hier werden weer behoorlijke arbitrale fouten gemaakt (bij beide teams), waardoor bij Trivos het concentratieniveau tot beneden nul zakte. Bij 20-20 kreeg Scylla vleugels en rook de winst. Fanatiek werd Trivos bestreden en gingen de 4 winstpunten terecht naar de ploeg uit Wageningen, 25-22.

Zaterdag 6 april speelt Trivos haar laatste thuiswedstrijd tegen Dynamo. De wedstrijd begint om 15.30 uur en wordt gespeeld op het Centre Court in Sportcentrum Arcus. DJ Niels is aanwezig en na afloop worden alle kampioensteams van Trivos gehuldigd.

www.trivos.nl

Meer berichten