Berichten van Touché

  Sport

Dreumel - In Horssen speelde MB1 Touché afgelopen zaterdag een kwalitatief goede wedstrijd tegen de meiden van Atalante. Al meteen in het begin hadden de Dreumelse meiden de pass goed onder controle wat resulteerde in een hoge aanvalsdruk. Ook de servicedruk werd hoog gehouden waardoor de thuisploeg niet goed in het spel kwam. Met 16-25 werd de eerste set vrij gemakkelijk gewonnen.

In de 2e set was de start van Touché iets minder flitsend maar de 2e en 3e set waren met 20-25 voor Touché. Atalante kwam eigenlijk alleen maar tot verdedigende acties en weinig aanvallend volleybal. Indy Hoks wist in de 4e set door het midden te scoren en bracht ook met haar service te tegenstander in problemen. Atalante kwam er niet meer aan te pas. De servicepassing van Touché was goed onder controle waardoor spelverdelers Inge Verbruggen en Christien Heijnen hun aanvalsters prima konden bedienen. De vierde set werd met 16-25 in het voordeel van Touché gewonnen. Een verdiende 0-4 overwinning en met 31 punten uit 8 wedstrijden neemt Touché een mooie 3e plek in.

Volgende week speelt Touché MB1 uit tegen Kidang in Bemmel. Meiden A speelt zaterdag een belangrijke wedstrijd uit tegen de Weekenders, bij winst blijven ze op de eerste plaats.

Volleybal op scholen

Op de basisscholen in Maas en Waal zijn de laatste volleybal-gymlessen gegeven. Actief Maas en Waal heeft samen met de vrijwilligers van Touché, Isala en Siok op negen scholen leerlingen van groep 4 de beginselen van het CMV volleybal geleerd. Er is geleerd hoe te draaien, te vangen, te gooien en samen punten te scoren.

Zaterdag 30 maart wordt door de schoolteams in sporthal Den Hoender in Dreumel gestreden om de wisselbeker die nu in handen is van de Oversteek in Dreumel. Aanvang 13.30 uur.

Meer berichten