Leones en Nemelaer houden elkaar in evenwicht

  Sport

Beneden-Leeuwen - Leones en Nemelaer verdeelden afgelopen weekend de punten. De ploeg uit Beneden-Leeuwen begon fel aan de wedstrijd. Al na vijf minuten had aanvaller Stefan de Jong de mogelijkheid om de ban te breken, maar zijn schot wist niet het doel te bereiken. Ondanks het drukzetten van de thuisploeg waren het de Brabanders die de score wisten te openen. Joeri Vugts wist met een prachtig schot doelman Noud Koppers te verschalken, 0-1. Naarmate de wedstrijd vorderde, daalde het aantal aanvallen. Het tweede deel van de eerste helft leek dan ook heel rustig te verlopen, maar niets bleek minder waar. Nemelaer kwam een minuut voor rust met een mooi schot op 0-2 maar in de blessuretijd wist Stefan de Jong een fout van de Brabantse doelman genadeloos af te straffen, waardoor er met een 1-2 stand werd gepauzeerd.

In de tweede helft werd de stand al heel snel gelijkgetrokken. Dylan van der Ven wist met een snoeihard schot de Leeuwenaren weer in de wedstrijd te schieten, 2-2. Ook in deze tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig. Na ruim een uur voetballen leek de thuisploeg alsnog de wedstrijd te beslissen. Toen de bal voor het Haarense doel werd gegooid, kreeg Leones meerdere kansen om de beslissingstreffer binnen te werken maar de nauwkeurigheid ontbrak voorin. Ondanks dat Leones de laatste tien minuten met tien man verder moest, omdat middenvelder Luc te Braake een rode kaart ontving, bleef het bij een 2-2 stand.

Door het gelijkspel blijft Leones op de vierde plek. De derde plek, die momenteel bezet wordt door Nemelaer, ligt binnen handbereik. Met een voorsprong van vijf punten, en een voorsprong in wedstrijden, lijkt de ploeg verzekerd van minimaal de vierde plaats. Volgende week speelt Leones uit bij Rhode in Sint-Oedenrode, aanvang 14.30 uur.