Bryan Croonen had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning van DIO'30 op Roda'28.
Bryan Croonen had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning van DIO'30 op Roda'28. (Foto: Twan van der Zandt)

DIO'30 wint van Roda'28

  Sport

Druten - DIO’30 heeft in de derby tegen Roda’28 geen fout gemaakt in de achtervolging op koploper Hatert. De ploeg uit Haalderen verspeelde zelfs punten dus al met al heeft DIO’30 goede zaken gedaan.

Verschillende spelers bij DIO’30 kampte met lichte blessures. Joram Pijl en Dadier Casal begonnen daardoor op de bank. Dani Bloemberg startte wel in de basis. DIO’30 was vanaf het begin de betere ploeg en was veel in balbezit. Bryan Croonen, Luc Verhoeven en Dani Blomberg zorgden wel voor wat dreiging maar het grootste gevaar kwam van een verdediger die doelman Martijn Teuwsen bijna wist te verrassen. Giovanni Leidelmeyer was er een paar keer door op rechts maar zijn voorzetten werden voor het doel niet op waarde geschat. Een vrije trap op een gevaarlijke positie belandde vervolgens in de muur. Ondanks het vele balbezit kwam DIO’30 er dus niet veel door want Roda’28 verdedigde massaal.

Toch kreeg de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft een paar grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een lastig schot kon door Dennis Amati nog net tot corner worden verwerkt en Marijn van Kraaij schoot in kansrijke positie naast. DIO’30 mocht op het middenveld nog een vrije trap nemen. Paul Frenken wist de bal bij Bryan Croonen te krijgen die opeens vrije stond en de bal in de verre hoek wist te schieten, 0-1. De ruststand had ook zomaar 1-1 kunnen zijn want een schot van Sam belandde op binnenkant paal en de rebound voor een bijna leeg doel ging hoog over. DIO’30 kon dus met een voorsprong gaan rusten.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Paul Frenken zag zijn schot worden gepakt door Martijn Teuwsen. Aan de andere kant was er een kans voor Bob Stevens maar van dichtbij schoot hij tegen Dennis Amati. DIO’30 kwam verder niet in de problemen. Het speelde rustig de bal rond maar kreeg weinig kansen. Van Roda’28 had DIO’30 verder weinig te vrezen. Nadat Dadier Casal in het veld was gekomen voor Luc Verhoeven kwam er meer dreiging in de aanvallen van DIO’30. Roda’28 kreeg nog een mogelijkheid met een vrije trap maar Dennis Amati had weinig problemen met het schot van Stijn Gradussen. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist. Na goed doorgaan kon Dani Bloemberg vanaf de achterlijn de bal voor het doel brengen. De verdedigers van de thuisploeg misten de bal zodat Bryan Croonen vanuit de draai de 0-2 wist te scoren. DIO’30 bleef een overwicht houden. Paul Frenken kwam net te laat om een voorzet van Giovanni Leidelmeyer binnen te schieten en doelman Martijn Teuwsen wist een schot van Bryan Croonen ten koste van een corner naast te tikken. In de slotfase werd het toch nog 0-3. Paul Frenken wist Dadier Casal weg te sturen. Nadat hij twee verdedigers wist te omspelen schoot hij de bal in de verre hoek. Joram Pijl en Frenky Ariens kwamen nog in het veld voor Nick Schierboom en Giovanni Leidelmeyer. In de blessuretijd probeerde Joost Gerrits het namens Roda’28 nog van afstand maar zijn schot ging over.

DIO’30 boekte een makkelijke en verdiende overwinning op streekgenoot Roda’28 dat nog wel wat punten nodig heeft voor directe handhaving. DIO’30 zag koploper Havo gelijkspelen bij Trekvogels en staat daardoor nog maar op één punt achterstand. Wel heeft Havo nog een wedstrijd minder gespeeld. De komende drie weken hoeft DIO’30 niet in actie te komen. Op tweede paasdag zou Hatert op bezoek komen maar die wedstrijd gaat niet door. Wat de verdere consequenties zijn van het terugtrekken van Hatert wordt binnenkort bekend gemaakt. De twee zondag er na staan inhaalwedstrijden gepland. Als DIO’30 op 12 mei weer in actie komt tegen Beuningse Boys zal duidelijk zijn wat de achterstand nog is op Havo en zal er ook duidelijkheid zijn wat betreft Hatert.