Triathlon in gemeente Wijchen

  Sport

Wijchen - In de gemeente Wijchen heeft zondag 30 juni een triathlonwedstrijd plaats. Het parcours ligt tussen de dorpen Niftrik, Balgoij en Wijchen. De gemeente Wijchen, provincie Gelderland en de Nederlandse Triathlonbond NTB zijn betrokken bij deze zwem-, wieler- en hardloopwedstrijd. Wijchenaar en triathleet Tom Middelhuis droomt al jaren over het organiseren van een triathlon. "We hebben de autoriteiten zo ver gekregen om in de gemeente Wijchen een triathlon te houden. Ook de deelnemers van mijn loopgroep Runningsports uit de wijken Kerkeveld en Huurlingsedam doen mee."

Tussen 1986 en 1991 vonden er in Wijchen ook al triathlons plaats, georganiseerd vanuit het toenmalige openluchtzwembad De Wijchert. Komende zomer is de omgeving van hotel Hoogeerd in Niftrik de start- en finishlocatie van de Wijchense Triathlon.

Deelnemers kunnen zich opgeven voor een kwart triathlon (1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen - individueel of als trio/duo), een achtste triathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen - individueel of als trio/duo) of een zestiende triathlon (250 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen). Voor twee afstanden is het mogelijkheid om je als duo of trio aan te melden waarbij ieder een onderdeel voor zijn/haar rekening neemt. Zo is deze triathlon voor elk niveau van beginners tot gevorderden bereikbaar. De inschrijving is inmiddels geopend en er is ruimte voor maximaal 600 deelnemers. Voor meer informatie en aanmelden: www.triathlonwijchen.nl.