Nederlands kampioen Henk v.d. Ree Doolaard en de twee andere prijswinnaars Christian Duifhuis en Sonja Andrea
Nederlands kampioen Henk v.d. Ree Doolaard en de twee andere prijswinnaars Christian Duifhuis en Sonja Andrea (Foto: André van der Aart)

Henk v.d. Ree Doolaard Nederlands kampioen sjoelen

  Sport

Beneden-Leeuwen - Tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap sjoelen in Barneveld zijn verschillende sjoelers van E.M.W.S.V. in de prijzen gevallen. Zo werd Henk v.d. Ree Doolaard Nederlands Kampioen sjoelen bij de heren.

In de hoogste heren klasse kwamen drie van de zestien deelnemers uit voor E.M.W.S.V. Naast de kersverse Nederlands kampioen Henk v.d. Ree Doolaard waren dat Ronald Polman, kampioen van 2018, die ditmaal op vier punten net naast het podium eindigde en Tim van Sommeren die in de onderste regionen eindigde. De nieuwe kampioen stond na de eerste ronde nog op een zesde plaats met een score van 1422 punten en een behoorlijke achterstand van 26 punten op de leiders van dat moment. In de tweede ronde zette hij een geweldige serie van 1460 punten neer en daar kon de rest van het veld niet meer aankomen.

Ook in de F en de G klasse waren er podiumplaatsen voor leden van E.M.W.S.V. In de F klasse eindigde Sonja Andrea knap als derde. Na een eerste serie van 1199 en een vijfde plaats in de tussenstand wist zij zich in de 2e ronde op te werken met een score van 1236 punten.

In de G klasse verraste Christian Duifhuis in zijn eerste grote wedstrijd door de eerste plaats voor zich op te eisen. Hij opende met een score van 1195 punten en een tweede plaats in de tussenstand. Zijn score van 1226 in de tweede ronde was ruim voldoende om zijn eerste grote overwinning te behalen.

In de hoogste dames klasse had Wilma Stokkel te veel moeilijkheden met het materiaal en kwam niet verder dan een 10e plaats. In de hoofdklasse heren B wist André v.d. Aart een verdienstelijke 7e plaats te behalen. Ook Jan-Steven Vos wist in de C klasse net in de top 10 te eindigen. John Snaphaan eindigde in de G klasse op een 8e plaats. In de J klasse was er voor Marian Duifhuis een 5e plaats.

Ook werd er een open toernooi gespeeld waar sjoelers die niet geplaatst waren voor de finales mee konden spelen. In de hoogste klasse behaalde Eddie Pas een 3e plaats.

WK 2019

Het volgende groot evenement is op 31 mei en 1 juni als het wereldkampioenschap sjoelen wordt gespeeld in Duitsland in de buurt van Oldenburg. Ook hier behoren de sjoelers van E.M.W.S.V. weer tot de kanshebbers zowel individueel als bij de teamwedstrijd.

Interesse in sjoelen? Kom eens kijken op de donderdagavond in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen waar om 20.00 uur de onderlinge competitie wordt gespeeld.

Meer berichten