Logo maasenwaalkanter.nl


DIO'30 teamleider Jord Roos. (Foto Berco Buter)
DIO'30 teamleider Jord Roos. (Foto Berco Buter) (Foto: )

Derby voor DIO'30: 'We moeten winnen'

  Sport

Druten - Voor DIO'30 staat zondag 12 mei een belangrijke uitwedstrijd op de sportkalender. Die zondag speelt de club uit Druten de derby tegen Beuningse Boys. Een derby is altijd al een beladen wedstrijd en nu helemaal want beide clubs gaan vol voor de winst. "Voor DIO'30 is het een belangrijke wedstrijd want het kampioenschap ligt voor het grijpen." Beuningse Boys wil de periode winnen en zo een plaats in de nacompetitie afdwingen.

Jord Roos (28) is voor het zesde jaar trainer bij de senioren. Het trainen en coachen van de jeugd doet Roos al vanaf zijn vijftiende jaar. "Zelf op hoog niveau voetballen is nooit wat geworden. Het geven van trainingen en het coachen van talenten vind ik veel leuker en dat gaat mij ook beter af."

Het is voor de derde keer dat Roos een derby gaat meemaken. Bijzonder? "Eerlijk gezegd leeft het bij mij wat minder. Ik ben nu drie jaar trainer van DIO'30. In het eerste jaar speelden we al een derby maar dat voelde als een gewone competitiewedstrijd. Tijdens de tweede derby had ik het niet eens in de gaten. Natuurlijk, er stonden veel mensen langs de lijn maar voor mijn gevoel wat het niet bijzonder. En dit keer gaan we het wel zien en meemaken. Ik laat me graag verrassen", zegt hij nuchter. "Ik ben wel benieuwd of er een goede sfeer hangt en natuurlijk of het een leuke wedstrijd wordt."

Teamaanvoerder Willem Vos (20) speelt sinds tien jaar bij DIO'30 en kijkt uit naar de aankomende wedstrijd: "Beuningse Boys heeft een gemêleerd team met jongens met ervaring en jongens met weinig ervaring. Zowel het team uit Beuningen als wijzelf gaan heel goed in de competitie. Beide teams zijn fit en gaan voor de winst. Het zal dus een open wedstrijd worden met veel kansen. Uiteraard is deze wedstrijd extra beladen en spannend. De oude garde van de club leeft met ons mee."

Een derby, speciaal of niet: over één zaak zijn trainer en aanvoerder het eens: Vos: "We moeten winnen. We hebben geen andere keus. We staan samen met HAVO uit Haalderen bovenaan met een gelijk aantal punten maar met één doelpunt in het voordeel van HAVO. We hebben nu drie weken geen wedstrijd gespeeld en als we deze winnen, staan we gelijk op scherp en fit om door te spelen." Trainer Roos is iets voorzichtiger: "DIO'30 heeft altijd het streven gehad om elk jaar te promoveren. Dit team heeft dat dit seizoen vooraf niet als doel gesteld. Maar omdat het eerste en tweede team zijn samengevoegd, is de selectie sterk en kunnen we tactisch goed spelen. Iedere speler levert zijn bijdrage Sommige spelers zijn onderschat en hebben dit seizoen méér laten zien dan was verwacht. En wellicht omdat ik als trainer samen met mijn assistent trainer de juiste keuzes heb gemaakt, staan we nu waar we staan. Maar we zullen zeker niet 'zomaar' winnen van Beuningse Boys. Als het mee zit, kunnen we winnen en als het tegen zit, kunnen we verliezen. Als er niet gepresteerd wordt, hebben we niets." Aftrap Beuningens Boys - DIO'30 om 14.00 uur.

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden