Tim van Sommeren wereldkampioen sjoelen

  Sport
Tim van Sommeren in actie tijdens de teamfinale WK sjoelen.
Tim van Sommeren in actie tijdens de teamfinale WK sjoelen. (Foto: Hennie Hoogeveen)

Beneden-Leeuwen - Tijdens het WK sjoelen in het Duitse Hude-Wüsting heeft Tim van Sommeren als spelers van het Nederlandse team de wereldtitel behaald bij de landenwedstrijd. Het Nederlandse team nam het in de finale op tegen thuisland Duitsland en was met 31-19 de grote winnaar. Naast Van Sommeren (lid van sjoelvereniging E.M.W.S.V. uit Beneden-Leeuwen) bestond het team uit de broers Jan en Siem Oostenbrink en Ida Maytum, (alle drie van sjoelvereniging De Kemphanen uit Veldhoven) en Dick Eijlers (sjoelvereniging Zaanstad).

Naast de landenwedstrijd was er het individuele kampioenschap. Onbedoeld zorgde Van Sommeren, als regerend Nederlands kampioen vooraf getipt als kanshebber voor de wereldtitel, voor de eerste grote verrassing door al in de allereerste ronde met 9-7 uitgeschakeld te worden door de onbekende Surinamer Eddy Kenswiel. Bijzonder was ook de wedstrijd tussen de E.M.W.S.V.-clubgenoten John Snaphaan en Eddie Pas. De ervaring van Eddie Pas gaf de doorslag tegen het opkomende talent van John Snaphaan met een 10-0 winst. In de 2e ronde wist Pas met 10-0 te winnen van de gevaarlijke Duitse speler Matthias Oltmanns. Bij de laatste 32 ging hij echter nipt met 10-8 onderuit tegen de nummer 3 van het vorige WK Andries Duinkerken uit Ter Apel.

Ook de E.M.W.S.V-sjoelers André van der Aart, Ronald Polman en Henk van de Ree Doolaard kwamen in actie. Laatstgenoemde bereikte nog de halve finale waar regerend wereldkampioen Siem Oostenbrink zijn tegenstander was die vervolgens na een spannende strijd won met 12-8.

In de strijd om het brons was meervoudig wereldkampioen Dick Eijlers de winnaar met 11-3. Winnaar bij de heren werd zeer verrassend Stefan Kiwiet door met 14-8 te winnen van Siem Oostenbrink.

Dames

Bij de dames werd E.M.W.S.V. vertegenwoordigd door Wilma Stokkel. Zij won haar eerste partij van de Düitse Sabine Gramsbergen met 10-2. Bij de beste 32, in de 2e ronde, trof ze de sterke Nederlandse Jannie Koops-de Vries. Er ontspon zich een zeer spannende partij die in de barrage verloren werd door Stokkel met 11-9. Zeer verrassend werd de wereldkampioen bij de dames Carmen Harms die in de finale de Nederlandse Sandra Stoelhorst met 14-8 versloeg.

Kennismaken met de sjoelsport kan iedere donderdagavond in De Rosmolen in Beneden-Leeuwen als de sjoelers van E.M.W.S.V. hun onderlinge competitie spelen die om 20.00 uur begint. Dit seizoen wordt beëindigd op donderdag 13 juni en start weer eind augustus.

www.sjoeleninleeuwen.nl

Meer berichten