Rob Fogteloo. "Leones zit in mijn hart en ziel."
Rob Fogteloo. "Leones zit in mijn hart en ziel." (Foto: )

Sportvereniging Leones 90 jaar

  Sport

Sportvereniging Leones uit Beneden-Leeuwen viert in het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni haar 90-jarig jubileum. "En dat wordt groots gevierd met verschillende activiteiten voor jong en oud", weet Rob Fogteloo (58) die de vereniging 'in zijn hart en ziel' met zich meedraagt. "Ik kan zelf niet voetballen maar vind het wel leuk om te kijken."

Beneden-Leeuwen - Het is deze zomer 90 jaar geleden dat enkele inwoners van Beneden-Leeuwen met hulp van de kapelaan een voetbalclub oprichtten. Het moeilijkste was nog het vinden van een geschikt sportterrein. Een weiland aan de Achterstraat - tegenwoordig de Van Heemstraweg - bood een goede start en de opening op zaterdag 20 juli 1929 werd groots gevierd. Sportvereniging Leones was een feit.

"Het samenstellen van een vast elftal was aanvankelijk nog een hele klus maar toen dat eenmaal was gerealiseerd, kwam na enige tijd de wens om niet langer op een weiland te spelen." En dus verrees aan de Zijveld, tegenover het huidige sportpark, een nieuw voetbaldomein.

Warme club

Fogteloo: "Ik draag de vereniging een warm hart toe omdat ik me erbij betrokken voel. Hert is een warme club die ruimte biedt voor iedere voetballer." Fogteloo zit in het bestuur en is coördinator van de vrijwilligers. "Samen met een betrokken team hebben we het programma rondom de viering van het jubileum samengesteld. Heel veel vrijwilligers zetten zich in om dit tot een succes te maken. Deze mensen mogen zeker niet vergeten worden."

Reünie

Het jubileumweekend start al donderdagavond 13 juni met een feest voor jeugdleden tot 18 jaar. Vrijdag 14 juni is de reünie. Fogteloo: "Je hoeft je voor deze reünie niet verplicht aan te melden. We verwachten zo'n 250 mensen die interesse hebben om elkaar weer eens te ontmoeten. Tussen 19.00 en 21.00 uur gaan de oud teamleden weer met elkaar op de teamfoto en deze foto leggen we langs de teamfoto van destijds. Aansluitend is er een feest met muziek en gezelligheid."

Zaterdag 15 juni staat in het teken van het Horecatoernooi. Rond het motto 'Eén doelpunt, twee bier' staat het toernooi in het teken van de 90's. "Het is een 7 tegen 7 toernooi waarbij 32 teams uit de regio een sportieve maar vooral gezellige middag hebben. Na afloop is er een muzikale en gezellige derde helft."

Zondag 16 juni is de familiedag. "We willen jong en oud bij elkaar brengen. Ze zeggen dat muziek verbroederd maar sport verbroederd misschien wel net zoveel. We starten met een GPS speurtocht door het dorp, er is een pubquiz en een loterij. En daarbij gaat het om grote prijzen. Van cadeaubonnen te besteden bij lokale ondernemers tot een fiets, zonnebril of elektrische maaier. Wij organiseren een feestje voor onze leden maar zeker óók voor het dorp en betrokkenen. Het is dan mooi dat lokale ondernemers ons hierin willen ondersteunen."

(Tekst: Hanneke Hoefnagel) 

Meer berichten