Een kwart eeuw HOLA toernooi!

  Sport

Alphen aan de Maas – Zaterdag 24 augustus zal voor de 25e keer het sv AVIOS/DBV HOLA toernooi plaatsvinden op sportpark Mariaveld te Alphen aan de Maas. Jaarlijks strijden de jongste voetbaltalenten uit de omgeving om de cup met de grote oren in Alphen aan de Maas. Het voetbaltoernooi, met al 25 jaar dezelfde hoofdsponsor, heeft een behoorlijke naam en faam opgebouwd in de regio. Voetbalclubs uit het Land van Maas & Waal, het Rijk van Nijmegen, Noord-Brabant, de Bommelerwaard en de Betuwe weten het toernooi jaarlijks te vinden. Daarmee kan het toernooi bestempeld worden als 'sportief erfgoed' in de gemeente West Maas & Waal

400 talenten
Dat het toernooi populair is in de regio wordt dit jaar maar weer eens bewezen. In het jubileumjaar wordt namelijk een recordaantal aan deelnemende teams verwacht. De teller staat op dit moment op 58 deelnemende teams, wat betekent dat er zo'n 400 jeugdspelers actief zullen zijn op het toernooi. Daarmee zit het toernooi aan zijn maximale capaciteit, iets wat nog niet eerder is gebeurd. Voor veel jeugdteams zijn de wedstrijden op het HOLA toernooi de eerste wedstrijden van het seizoen. Dat zie je terug in de inzet en het enthousiasme waarmee de talenten het veld betreden. Voor een groot aantal spelers in de jongste leeftijdscategorieën is het HOLA toernooi zelfs de eerste keer dat ze een officiële voetbalwedstrijd spelen.

Een strak programma
Door het grote aantal deelnemers kent het HOLA toernooi een strak programma in het jubileumjaar. In de ochtend strijden de leeftijdscategorieën JO7, JO8, JO9 en JO10 om de bekers. In de middag is het de beurt aan de oudere jeugd, namelijk de JO11 en JO12. Aanvullend vindt er de hele dag een strijd plaats om de penaltybokaal. Hier worden de seniorenkeepers van sv AVIOS/DBV onder vuur genomen door de deelnemende talenten. Om extra glans te geven aan de jubileumeditie zijn de scouts van de profclubs in de omgeving uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Het zou toch schitterend zijn als over 15 jaar blijkt dat de nieuwe Frenkie de Jong ontdekt is tijdens de jubileumeditie van het HOLA toernooi.

Meer berichten