Logo maasenwaalkanter.nl


Hardlopers in actie.
Hardlopers in actie. (Foto: Vrijwilliger DijkenSport.nl)

DijkenSport.nl 20ste editie

  Sport

Beneden-Leeuwen - Vrijdag 30 augustus start de 20ste editie van DijkenSport.nl in Beneden-Leeuwen. De voorinschrijving via www.dijkensport.nl sluit op vrijdag 16 augustus dus inschrijven voor Bourgondisch Fruitfietsen en Fruitwandelen kan tot en met 16 augustus.

Voor de onderdelen hardlopen (ook Triathlon en TrailRun), wielrennen en skeeleren kan nog ingeschreven worden tot en met donderdag 29 augustus. Skeeleraars kunnen zaterdag 31 augustus nog ter plekke inschrijven.

1/8 triathlon

Vanwege het jubileumjaar is als jubileumonderdeel de 1/8 triathlon toegevoegd. Deze 1/8 triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen. Het is ook mogelijk om de 1/8 triathlon in een team van 3 personen af te leggen: de Tri-Together. Hierbij rondt elk teamlid in estafettevorm een onderdeel af (zwemmen, wielrennen of hardlopen).

Skeeleren

Op veler verzoek is bij het onderdeel Skeeleren het wedstrijdelement weer toegevoegd. Er is een parcours uitgezet van 33,5 kilometer. Dit parcours is gekeurd door de KNSB. Wedstrijdrijders rijden deze ronde twee maal dus in totaal 67 km. Recreanten rijden één of twee ronden.

Kickbike-cup

Steppers kunnen meedoen aan de wedstrijd die meetelt voor de Kickbike-cup of aan de toertocht. De afstand is 33,5 km (1 ronde).

NK Me-Moveren

In het jubileumjaar is er het NK Me-Moveren. De Me-Mover is een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. De af te leggen afstand is 33,5 kilometer (1 ronde). Je kunt meedoen aan het NK of aan de toertocht.

Beweegfeest

Tijdens deze jubileumeditie is er het Beweegfeest: op vrijdagavond 30 augustus de aftrap met een speciale jeugdavond. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september worden alle deelnemers en toeschouwers getrakteerd op een gezellige middag met artiesten.

Voor meer info en inschrijven: www.dijkensport.nl

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten