Logo maasenwaalkanter.nl


Rondrijden op een Me-Mover.
Rondrijden op een Me-Mover. (Foto: Pam)

Nationale kampioenschap Me-Moveren

  Sport

Beneden-Leeuwen - In Beneden-Leeuwen en omgeving heeft zaterdag 31 augustus het eerste Nederlands kampioenschap Me-Moveren plaats. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de DijkenLoop, een krachtmeting voor hardlopers, wielrenners en skeelers.

Tijdens het NK wordt uitgemaakt wie het snelst een parcours van 33,5 kilometer kan afleggen op de Me-Mover, een soort stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door het maken van een loopbeweging op twee voetsteunen. Favoriet voor de titel bij de dames is Mireille Baart, Nederlands kampioen op de marathon in 2017. Zij traint geregeld op de Me-Mover, omdat dit trainingsapparaat minder belastend is voor haar gewrichten.

Zeker vijftig deelnemers doen mee aan het NK Me-Moveren. Het parcours kan ook worden gebruikt voor een toertocht. De recreanten leggen dezelfde afstand af als de wedstrijdrijders maar dan in een wat rustiger tempo van zo’n zestien kilometer per uur. Dit geeft de rijders de gelegenheid te genieten van de mooie omgeving van het land van Maas en Waal.

De wedstrijd start zaterdag 31 augustus om 13.30 uur in de Wielstraat in Beneden-Leeuwen. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur.