Logo maasenwaalkanter.nl


Jeugdige aandacht voor de wethouder. (Foto: Herman van Beek)
Jeugdige aandacht voor de wethouder. (Foto: Herman van Beek)

Nieuwbouw Leones: kogel is door de kerk

  Sport

Beneden-Leeuwen - Sportvereniging Leones start met het realiseren van nieuwbouw. Er komt een nieuw kunstgrasveld en een nieuwe sportkantine. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. "Al jaren willen we nieuwbouw realiseren en nu ziet het ernaar uit dat in het najaar van 2019 de aanleg van start gaat."

Er wordt al jaren nagedacht over de vernieuwing van de accommodatie van Leones. Veel verschillende plannen zijn op tafel gekomen maar dat heeft nog nooit geleid tot concrete actie. Tot dinsdag 3 september. Er is nu een definitief plan, een startdatum en er wordt actie ondernomen.

Sportvereniging Leones bestaat sinds 1929 en telt maar liefst 450 leden en in totaal 29 teams (jongens en meisjes, dames en heren). Van alle voetbalverenigingen in Maas en Waal is Leones de grootste en hoogst spelende vereniging.

Na jaren van wikken en wegen is de kogel nu door de kerk en zijn er samenwerkingscontracten ondertekend. Op het verlanglijstje van Leones stonden onder meer nieuwe kleedkamers, een kunstgrasveld en er was behoefte aan een nieuwe kantine.

Huiswerk

Na goed overleg met H&S Coldstores en aannemersbedrijf Van den Bosch kwamen de neuzen dezelfde kant op te staan en werden stappen ondernomen richting de gemeente. Wethouder Ans Mol bleek positief verrast. Er werden nog wel wat uitdagingen op papier gezet die de gemeente Leones als huiswerk meegaf. Zo moest de vereniging verduurzamen, het moest financieel verantwoord zijn zodat ook de toekomstige generatie een gezonde exploitatie heeft én de gemeente wil tijdens de uitvoering geen contractpartij zijn. Toen Leones hiermee akkoord ging, werd vanuit de gemeente het groene licht gegeven.

De plannen zijn helder. Het hoofdveld krijgt een nieuwe bestemming. De nieuwbouw van kleedkamers en kantine komen aan het hoofdveld te liggen. Het veld wordt voorzien van kunstgras en LED verlichting. Er komt een nieuwe tribune en de ingang van het sportcomplex wordt verplaatst naar de Peel.

Verduurzamen

De vereniging kijkt ernaar uit om op kunstgras te spelen: "Het instrooimateriaal is Progran. Dat is milieuvriendelijk en herbruikbaar. Er komt een omheining rondom het veld en er wordt LED-verlichting geplaatst. Zo voldoen we aan de eis om te verduurzamen. Het clubhuis wordt opgeleverd bij de start van seizoen 2020-2021. We zullen daar nog even op moeten wachten en we zullen ons tot die tijd moeten behelpen maar als het klaar is, kunnen we er extra van genieten."

Meer berichten