Logo maasenwaalkanter.nl


Matchwinner Bram Kooijmans in duel.
Matchwinner Bram Kooijmans in duel. (Foto: Eddie Pas)

Leones start competitie met overwinning

  Sport

Beneden-Leeuwen - Leones is de competitie goed gestart met een uitoverwinning in een toch wel historische wedstrijd bij Rhode/Van Stiphout Bouw. Historisch omdat, zover na te gaan, het voor de eerste maal in de 90-jarige historie van Leones was dat er drie broers in de basis startten. Leones begon namelijk met Dylan, Jake en Luke v.d. Ven in de jacht op de eerste punten.

Ten opzichte van vorig seizoen is er niet al te veel gewijzigd bij Leones. Bijna de hele selectie is gebleven en is aangevuld met vooral talentvolle jonge spelers.

In de eerste minuten gebeurde er niet veel in de wedstrijd, maar toch was het Rhode/Van Stiphout Bouw dat op voorsprong kwam na 7 minuten toen Mark v.d. Zanden optimaal profiteerde van een slordigheid in de Leones defensie en de bal simpel in het lege doel kon schuiven. Hierna was het Rhode/Van Stiphout Bouw dat achteruit werd gedrongen en probeerde te profiteren van de omschakeling maar in de eerste helft kwam dat niet echt van de grond. Leones was de ploeg die aanviel en ook zeer goede kansen kreeg om de gelijkmaker te scoren maar hierin of zelf faalde of de uitstekende doelman Frank v.d. Boogaard om zijn weg vond. Zo schoot Luke v.d. Ven op de doelman en schoof Stefan de Jong de rebound naast, schoot Joshua Lopez Cuijten op de lat en ging de rebound van Bram Kooijmans via de keeper naast. In kansrijke positie raakte Joshua Lopez Cuijten de bal verkeerd, schoot Stefan de Jong via de keeper de bal naast en schampte Rik van Beuningen de bal die hij wilde inkoppen in kansrijke positie. Na ruim een half uur spelen leek Rhode/Van Stiphout Bouw een beetje onder de druk vandaan te komen, maar gevaarlijk werd het niet. Vlak voor rust zette Leones nog een keer aan. Joshua Lopez Cuijten schoot de bal richting kruising maar opnieuw bracht de doelman goed redding en een hard schot vanaf 16 meter van Bram Kooijmans smoorde in een woud van benen.

Na rust ging Leones verder op zoek naar de gelijkmaker maar de start was niet overtuigend en doelman Noud Koppers moest enkele malen reddend optreden. Na een kwartier kwam Leones dan toch gelijk. Een vrije trap van Dylan v.d. Ven werd net voorbij de tweede paal bijna op de achterlijn ingekopt door Bram Kooijmans en de bal verdween via de doelman in het doel. Na deze verdiende gelijkmaker ging Leones direct door en dat leverde 2 minuten later al de voorsprong op toen Bram Kooijmans vanaf rechts naar binnen kwam en de bal hard en laag in de korte hoek binnenschoot, 1-2.

Hierna moest Rhode/Van Stiphout Bouw weer in de aanval om een resultaat te behalen, maar de defensie van Leones gaf weinig tot niets meer weg. De beste mogelijkheid was nog voor Leones toen Stefan de Jong uit een verre ingooi van Maikel van Haagen rakelings naast schoot.

Zo nam Leones de eerste punten in deze competitie mee naar huis en mag het zondag thuis aantreden tegen TOP uit Oss. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur op het sportpark van Leones.